PlayStation VR dostane nový model, bude pohodlnější a se zabudovanými sluchátky
zdroj: Tisková zpráva - Sony

PlayStation VR dostane nový model, bude pohodlnější a se zabudovanými sluchátky

2. 10. 2017 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pakliže uvažujete o koupi virtuální reality PlayStation VR, doporučím vám počkat minimálně do 14. října. Tehdy se totiž na pultech obchodů (aspoň v některých částech světa) objeví nový model. Jde o poměrně mírné vylepšení – všechny hry budou kompatibilní s oběma brýlemi, ale dojde například na přídavek zabudovaných sluchátek, odstranění nutnosti otravného přepojování kabelů, a celkově elegantnější design včetně tenčího, pohodlnějšího drátu připojeného ke konzoli.

Největší změnou je asi vylepšená Processor Unit, tedy součástka, kterou připojíte k PlayStationu a následně vám díky ní fungují vaše virtuální brýle. Ta vám odteď umožní přehrávat HDR obsah, aniž byste museli vytahovat dráty a přepojovat je do televize, což šťastlivcům s moderními televizemi nejspíš dost usnadní život.

Tahle změna bohužel neposlouží současným vlastníkům PS VR – novější a starší jednotka nutně používají rozdílné konektory, a tak nebudou kompatibilní se starším, respektive novějším přístrojem. Pravda, nebo vychytralá výmluva, jak z těch největších nadšenců vytáhnout další hrst dolarů? Bohužel asi to první. Pochybuju, že se z PS VR vyklube další zábavná konspirační teorie.

Zbývá ještě jedna otázka: jak od sebe oba modely poznáte, abyste si v krámě omylem nekoupili ten starší? Velice jednoduše. Ten jeden se jmenuje CUH-ZVR1, ten druhý CUH-ZVR2. Koukejte po dvojce, a nemůžete se splést. Konkrétní informace o tom, jak bude distribuce vypadat v ČR, však zatím nemáme.

Nejnovější články