Nové DLC přidá do Total War: Warhammer minikampaň za Beastmeny
zdroj: Vlastní foto autora

Nové DLC přidá do Total War: Warhammer minikampaň za Beastmeny

15. 7. 2016 10:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Creative Assembly přistoupili k přidávání nových frakcí v placených DLC pro Total War: Warhammer kreativně a nutno říci, že i štědřeji než dříve. Call of the Beastmen přináší celou minikampaň An Eye for an Eye za Beastmeny, animální stvoření Chaosu, přičemž podle odhadu tvůrců by měla vydat na cca 10 až 20 hodin. Lišácky vyřešili i fakt, že na kampaňové mapě není na nové frakce (kromě Bretonnie) místo – kampaň bude mít vlastní, samostatnou mapu a navíc jsou Beastmeni horda, se kterou hráč prostě migruje. 

Na mapě najdete kromě několika klanů Beastmenů i Middenland, Hochland, Marienburg a dva klany skřetů. To se ale týká jen minikampaně. V klasické kampani se Beastmeni objeví jako AI kontrolovaná frakce a to dokonce i když si nekoupíte DLC, do hry bude přidána skrz bezplatný update, který přinese další úpravy hry.

Na rozdíl od hord Chaosu mají ale Beastmeni několik výhod. Především blízkost dvou armád nezpůsobuje Attrition, protože vůdci hord se snaží spolupracovat. Navíc využívají takzvané Beast-Paths, což jim umožňuje cestovat i neprostupným terénem, a pokud jsou přepadení při jejich využití, bitva se odehrává na zbrusu nových mapách. Ostatně Beastmeni, navzdory faktu, že jde o obrovská monstra, pracují s gerilovou taktikou. Jejich armády se pohybují v permanentním Ambush módu, takže své nepřátele většinou překvapí a horda může rozložit ležení, které nepřátelé nevidí.

Kromě toho, že šíří nákazu Chaosu také pracují s mechanikou Bestial Rage. Ten se plní vítěznými bitvami a speciálními událostmi ve hře a pokud dosáhne potřebné hodnoty, na mapě se objeví AI ovládaná armáda Beastmenů, které můžete zadat cíl útoku a nebo jí říct, ať doprovází některou z vašich armád. Naopak, když je Bestial Rage příliš nízký, armády kvůli nesvárům utrpí ztráty. Po dobytí města se objeví nové možnosti. Raze and Loot město vypálí a vám přidá větší množství peněz a Raze and Defile město opět vypálí, ale na jeho místě vztyčí temný monument, který výrazně zvýší šíření Chaosu a vašim hordám generování populace. Další unikátní volby pak souvisí s pravidelným objevováním se měsíce Morrsliebu, který Beastmeni uctívají.

zdroj: Archiv

Představí se i nový druh magie Lore of the Wild, která pracuje s říší zvířat a přírody. V DLC zdarma, které vyjde společně s tímto, dostanou lidé možnost najmout mága, který ovládá právě Lore of the Wild, čímž můžete posilovat své jednotky vyčarováním zvířecí kůže a nebo vyvolat z hlubin země manticoru. V kampani se představí dva hrdinové – slavný vůdce Khazrak the One Eye, který pase po hlavě Borise Todbringera, vládce Middenheimu. Khazrak je primárně válečník a jeho kampaň má rovnou dvě questové linie. Na konci první získá strašlivý bič Scourge a na konci druhé brnění Dark Mail (Beastmeni se zjevně s originálním pojmenováním artefaktů netrápí).

Druhým možným vojevůdcem v kampani je Malagor the Dark Omen, obrovitý šaman, který brutalitou předčí snad i Khazraka. Má sice jen jeden questový řetězec bitev, ale to vám vynahradí jeho široké znalosti magie. Navíc, na konci questu získá Icons of Vilification, což je sbírka trofejí, v níž najdete lebky kněží i větve odlámané z posvátných elfích hájů. Díky tomu máte levnější šamany, ti získají vyšší levely a ještě v bitvě bojovníci kolem Malagora způsobují větší poškození.

Jednotky Beastmenů mají několik speciálních vlastností. Jednotky Gor (jako Ungoři nebo Centigoři) mají permanentní buff, který jim přidává rychlost, charge bonus a útok na blízko. Centigoři díky blízkým vztahům (prostě spolu chlastají a baví se) získávají možnost aktivovat Rowdy, což jim posílí výdrž a zabrání ztrátě leadershipu, ale po vypršení utrpí naopak ztráty v těchto charakteristikách. Minotaury posiluje Bloodgreed, Razorgoři mají skvělý charge a Cygoři, kteří hodují na duších mágů způsobují, že mágové v jejich blízkosti mají větší šanci, že se jim nepovede kouzlo. A aby toho nebylo málo, velká část jednotek Beastmenů má Vanguard Deployment, což znamená, že je můžete do bitvy umístit blízko nepřátel.

Na rozdíl od mnoha DLC z předešlých her, kde jste dostali novou frakci, pár národních vlastností a pár jednotek působí Call of the Beastmen jako pořádně propracované DLC. Je vidět, že nad jednotkami se tvůrčí tým hodně zamýšlel, mají velmi unikátní styl hraní a kampaň by mohla být lákavá i pro ty, které by jinak Beastmeni příliš neoslovili. Rozšíření vyjde 28. července a stojí 17,5 eur.

Nejnovější články