Letná vrací úder! Sparta Praha se (zatím) jako jediný český tým objeví ve FIFA 18
zdroj: tisková zpráva

Letná vrací úder! Sparta Praha se (zatím) jako jediný český tým objeví ve FIFA 18

18. 7. 2017 18:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Český fotbal zažívá temné dny. Na Fotbalové asociaci řádí policie, její šéf je vazebně stíhán, nikdo neví, jak to bude se sportovními dotacemi, a nejvyšší soutěž loni nesla hrdý název ePojisteni.cz liga. Ale možná se začíná blýskat na lepší časy, aspoň tedy pro specifickou skupinu fandů z hlavního města. AC Sparta Praha, třetí tým minulého ročníku nejvyšší ligy, se totiž objeví v chystané FIFA 18.

Bylo by vážně pěkné, kdyby se jednoho dne objevila v nové FIFA hře celá česká liga, ale toho se nejspíš jen tak nedočkáme. Dohledná budoucnost tuzemského virtuálního fotbalu tkví v rukách Football Manageru či uživatelského obsahu, například pro sérii PES. Anebo, jako je tomu v tomhle případě, zafunguje separátní dohoda mezi vedením konkrétního klubu a vydavatelem.

zdroj: Archiv

Sparta a EA se shodly na tom, že spolupráce je výhodná pro obě strany, a možná došlo k nějakým komplementárním poplatkům tím či oním směrem. Kdyby se něco takového obtěžovaly udělat mistrovská Slavia nebo druhá Plzeň, je dost možné, že by taktéž uspěly, a to by pak všechno bylo ještě veselejší. Přece jen je pro našince trochu depresivní, když je sestavení kvalitního českého Ultimate Teamu skoro utopií, a když jsou borci jako Lafata či Škoda volní hráči bez práce, protože se objevují pouze v reprezentaci, ale nemají klub.

Minimálně první jmenovaný teď v klubových barvách na hřiště vyrazí. Bylo by pěkné, kdyby se alespoň jeden z ligových konkurentů vzpamatoval a také zatahal za nitky, protože jinak tam Sparta bude trošku plonková. Když k vám přijdou kamarádi a vy si budete chtít dát rychlý přátelák, koho jim nastavíte jako soupeře? Duel Sparta vs. Slavia v sobě nese poněkud větší náboj než Sparta vs. Legia Varšava. Ještě že se stejně jako náš šéfredaktor můžete spolehnout na přítomnost směšně příšerné irské Bohemky.

Nejnovější články