Legendární Ultima Underworld se vrací s oznámenou Underworld Ascendant
zdroj: tisková zpráva

Legendární Ultima Underworld se vrací s oznámenou Underworld Ascendant

2. 7. 2014 13:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Fanoušci klasických RPG a dungeonů mohou zajásat, protože se rýsuje velký návrat. Pokud všechno klapne, dočká se Ultima Underworld po více než dvaceti letech pokračování. Nově vzniklé studio OtherSide Entertainment totiž oznámilo vývoj Underworld Ascendant, nástupce původní série. Situace vypadá o to nadějněji, že v čele OtherSide najdete Paula Neuratha, hlavního designéra původní Ultimy Underworld.

Cíl týmu je jasný, jak řekl Neurath pro GameSpot. „Chceme přinést sérii zpátky k životu. Rádi bychom hru spojili s fanoušky, kteří mají rádi původní hry, ale také chceme přilákat nové hráče.“ Jelikož vývoj začal před pár týdny, Underworld Acension se nachází ve fázi vytváření konceptu. Neurath ale říká, že původní hry sice zestárly graficky, ale funkčně stále drží pohromadě. Dá se tedy čekat, že nějaké radikální změny designu nepřijdou. „Někteří z našeho týmu pracovali na původních hrách a mají v jejich srdci své místo. Také nechceme narušit spoustu věcí, které originální tituly dělaly správně,“ potvrzuje Neurath.

I oficiální oznámení jasně deklaruje, že jde o inovaci a ne nějaké šílené experimentování. Ne, že by se to ale od Neuratha, který se v herním designu pohybuje třicet let a patřil mezi zakládající členy Looking Glass Studios dalo čekat. Ze samotné hry teď samozřejmě k vidění nic není, na to je ještě brzo, ale prý se už brzy máme těšit na nějaké konkrétnější informace. Jisté je jen to, že hra vyjde určitě na PC a další platformy „se uvidí.“ Prozatím můžete OtherSide Studios sledovat na Twitteru, Facebooku a oficiálních stránkách.

Nejnovější články