Legendární Fantasy General se vrací s ambiciózním pokračováním
zdroj: tisková zpráva

Legendární Fantasy General se vrací s ambiciózním pokračováním

9. 4. 2019 15:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Strategic Simulations v devadesátých letech odstartovalo svou pětidílnou sérii her „General“, která sice začala jako druhoválečná, ale podívala se i do světa fantasy s dílem Fantasy General. Ten se letos po 23 letech dočká svého přímého nástupce Fantasy General II.

Pokračování letité strategie si vzali na triko vývojáři ze studia Owned by Gravity, které, zdá se, zatím nemá na triku žádnou hru. Nicméně s původním Fantasy Generalem mají tvůrci prý bohaté zkušenosti. A i když chtějí zůstat věrní předloze, nevyhnou se implementaci prvků, které jim v první hře chyběly.

„Přidali jsme hloubku do oblastí, které okem dnešního hráče byly spíš tenkou vrstvou fantasy tématu na standardní hratelnosti série General. Nová podoba je v podstatě hrou, kterou jsme si při hraní jedničky představovali a máme obrovskou radost, že ji zhmotníme,“ říká vývojář Jan Wagner.

zdroj: Archiv

Propast hluboká dvě dekády se samozřejmě podepsala na vizuální stránce Fantasy General II. Hezká 3D grafika střídá starý placatý hexový plán, po kterém se proháněly snad ještě placatější jednotky. Od pokračování se dají očekávat hezké animace a efekty, přičemž jádro zůstává stejné – tahové souboje na hexové mapě.

Tvůrci se od originálu odkloní hlavně v případě jednotek. Už prý nepůjde o systém kámen-nůžky-papír, ve kterém jeden druh jednotky platí na jeden jiný druh. Vložili do svého projektu logiku. Kopiníci tedy mají značnou výhodu proti jízdě, ale stejně tak si poradí i s jinou pěchotou, berserky a některými zvířaty.

Celkem na vás čeká na 75 různých jednotek, z nichž si některé v rámci kampaně vytrénujete na skutečné šampióny, o které nebudete chtít přijít nějakým hloupým tahem. Budete hrát za rozličné klany s unikátními schopnostmi, dělat mnohá rozhodnutí mezi bitvami, na která budou vaši vojáci adekvátně reagovat a mnoho dalšího.

Fantasy General II zní velmi ambiciózně a protože jsem původní hru nehrál, mám obrovské nutkání se do ní ponořit právě teď. Dvojka vyjde někdy v průběhu letošního roku, ale jedničku si můžete pořídit za zhruba 135 korun na GOG. Dvojka bude mít uzavřenou betu, do které se hlaste zde.

Nejnovější články