Horor The Forest pro Oculus Rift vypadá hodně strašidelně
zdroj: tisková zpráva

Horor The Forest pro Oculus Rift vypadá hodně strašidelně

11. 11. 2013 14:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Děkuji, nechci. Vážně nechci. Jakkoliv se mi zdá koncept chystaného nezávislého survival hororu The Forest lákavý, jsem si celkem jist, že s virtuálními brýlemi Oculus Rift bych si ubral několik let života skrze sérii menších infarktů. The Forest totiž působí jednoduše a zároveň účinně v tom, co chce dělat.

Survival složka spojená s adaptací na prostředí lesa vypadá kouzelně. Na nataženou ruku v traileru vám usedne krásně vyhlížející ptáček, kácíte si stromy a stavíte obydlí, které si pak dekorujete. Taková pohodička, klídeček, virtuální eskapismus, který vám dá zapomenout na starosti všedního dne. Prostě autoři ze studia Endnight Games stvořili pohlcující idylku osamělého trosečníka, kterého do lesa uvrhlo zřícené letadlo.

Pak ale přijde scéna s táborákem a ukazuje se druhá složka hry, která je survival v pravém slova smyslu. Ve své zálesácké idylce se totiž budete muset popasovat i s bandou zabijáckých kanibalů. Budete klást pasti, udržovat si bezpečný perimetr kolem svého obydlí a v neposlední řadě budete i kanibaly likvidovat. Ohněm, sekerou nebo třeba i velkým šutrákem, což je scéna, která je poměrně brutální.

...

To vše je ale umocněno faktem, že je hra designována na Oculus Rift, a tak bude ponoření se do hry mnohem hlubší, a každá akce bude vyvolávat v příslušných nervových zakončeních autentičtější reakci. The Forest najdete na Steam Greenlight, kde se nyní prezentoval tímto už druhým trailerem, přičemž plánované vydání se stále pohybuje koncem tohoto roku. Otázkou je, kolik lidí bude mít v tu dobu k dispozici Oculus Rift.

Nejnovější články