Historická akce Hunt od tvůrců Darksiders postaví čtyři hráče proti vlnám monster
zdroj: tisková zpráva

Historická akce Hunt od tvůrců Darksiders postaví čtyři hráče proti vlnám monster

3. 6. 2014 14:47 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dalším titulem z narůstajícího portfolia online her od Cryteku bude „originální“ akce z pohledu třetí osoby s názvem Hunt: Horrors of the Gilded Age. Uvozovky ve slově „originální“ jsou namístě. Crytek jakoby objevil potenciál Horde módu a rozhodl se z něj udělat hru. Zároveň půjde o křest ohněm pro studio Crytek USA Corp., což jsou tvůrci Darksiders z bývalého studia Vigil.

Princip hry je jednoduchý. Čtveřice hráčů čelí stále silnějším vlnám monster a díky bohu, že alespoň stylizace činí Hunt: Horrors of the Gilded Age zajímavější. Devatenácté století je dnes oblíbené díky steampunku, ale v Hunt zamíříme spíše do skutečných Spojených států 19. století.

Od ostatních her se Hunt: Horrors of the Gilded Age odliší procedurálně budovanými úrovněmi, které vás donutí improvizovat a samozřejmě spolupracovat. Spolupráce se stane nutnou v případě bossů, kteří vám pořádně zatopí.

Hunt: Horrors of the Gilded Age vyjde na PC a konzole (nebylo zatím specifikováno jaké) a podle některých zdrojů bude hra dostupná zdarma, což by poukazovalo na okouzlení Cryteku free to play modelem. Tisková zpráva však využití free to play modelu zatím nepotvrdila.

Kooperativní hry dnes zažívají renesanci, podívejte třeba na Evolve. Navíc je Horde mód zábavný sám o sobě a také je pekelně návykový. Jen si nejsem jistý, zda je dlouhodobě perspektivní na něm postavit celou hru.

Na druhou stranu, prostá kooperace v Left 4 Dead stačila na desítky hodin zábavy a díky procedurálně generovanému obsahu by Hunt mohl nabídnout žádanou variabilitu. Jen prosím žádné free to play.

Hunt: Horrors of the Gilded Age vyjde nejprve na PC v podobě uzavřené bety ještě letos. Kdy se objeví plná hra zatím nevíme. Momentálně se můžete hlásit do bety.

zdroj: Archiv

Nejnovější články