Halo hry ztratily směr, čtyřka bude návrat ke kořenům
zdroj: tisková zpráva

Halo hry ztratily směr, čtyřka bude návrat ke kořenům

12. 7. 2011 17:33 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Pokud patříte mezi zapřisáhlé fanoušky série Halo, jistě se již nemůžete dočkat vydání čtvrtého dílu. A nejspíš váš potěší i to, že viceprezident Microsoft Games Studios Phil Spencer prohlásil, že se chystá jakýsi návrat ke kořenům série. Pro Spencera samotného byla při vývoji nejdůležitější otázka „co je to Halo?“. Méně filozoficky řečeno, šlo o snahu zaměřit se na to, co si hráči tak zamilovali na původním Combat Evolved.

A co by to tedy mělo být? „Hraní za Master Chiefa. Lehce jsme sešli z cesty, a proto jsem si chtěl být jistý, že při odhalení Halo 4 bude jasné, že John je zpět. Protože Master Chief je John Wayne tohoto univerza a právě za něho chtějí všichni hrát,“ řekl Spencer. Vývojáři z 343 Industries by měli také zachovat ideální symbiózu mezi sandboxovým světem a lineární příběhovou kampaní, přesně tak, jak se to povedlo lidem z Bungie v roce 2001.

Spencer dále hovoří o velké pozornosti, která byla věnována vypilování příběhové linky. „Strávili jsme hodně času promýšlením příběhového oblouku, který chceme vyprávět, abychom se dostali zpět k Master Chiefovi. Chtěli jsme to udělat srozumitelné, aby bylo každému jasné, že jde o Halo 4, začátek nové trilogie,“ upřesnil.

Protože se jedná o přímé pokračování Halo 3, bude čtyřka brát ohled na ty, kteří se nikdy nesetkali s prequelem ke Combat Evolved, tedy Halo: Reach, nebo samostatným datadiskem Halo 3: ODST. „Pokud jsi byl fanouškem prvních tří dílů, byl pro tebe Reach srozumitelný, ale momentálně tu máme spoustu hráčů, kteří nezačínali s Halo 1. Já osobně Reach zbožňuju, miluju jeho příběh, ale chápete ho, pouze pokud jste fanoušek celé série,“ vysvětlil Spencer.

 

Nejnovější články