Forza Motorsport 7 obohatí sérii o dynamické počasí a cyklus dne a noci
zdroj: tisková zpráva

Forza Motorsport 7 obohatí sérii o dynamické počasí a cyklus dne a noci

12. 6. 2017 2:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Už od roku 2011 se nám každý rok střídá závodní simulace Forza Motorsport s o něco arkádovějšími závody v otevřeném světě Forza Horizon. Loni nám byla prezentována třetí Forza Horizon, proto není divu, že na letošní konferenci Microsoftu na E3 nechyběl nový díl motorsportové větve. A jak už bývá tradicí, své premiéry se na pódiu dočkalo i jedno skutečné fáro...

Skutečná auta předváděčku Forzy doprovázejí už dlouhou dobu, a byť se vždy jednalo o velice čerstvě odhalené vozy, tentokrát to bylo vůbec poprvé, kdy k světovému odhalení vozu došlo až přímo na jevišti. Ikonou Forza Motorsport 7 se stalo nové Porsche 911 GT2 RS, se kterým si samozřejmě můžete zajezdit i v samotné hře. Tím končí předešlá spolupráce s Lamborghini, zatímco spolupráce s Porsche je podepsána na dalších 6 let.

Forza Motorsport 7 je samozřejmě připravena na příchod konzole Xbox One X, na které poběží při rozlišení 4K ve stabilních 60fps i s podporou HDR efektů. Díky tomu je grafika vozidel, tratí a počasí prostě úchvatná, jako každý rok. Když je řeč o vozidlech, těch by nová Forza Motorsport měla nabídnout rovných 700, od starých amerických muscle cars, přes vozy střední třídy, sportovní vozy, supersporty, až k monopostům Le Mans nebo dokonce k závodním truckům.

zdroj: Archiv

Vůbec poprvé se ve Forze Motorsport 7 dočkáme dynamického počasí a střídání dne a noci. To znamená, že závod odstartujete za slunného počasí, v průběhu několika kol se možná spustí silná bouře, tvořící kaluže po trati, zvláště pak ve vnitřku zatáček, které pak není dobré řezat. A pokud závod dokončíte, bude už možná půlnoc. Nebo naopak začnete o půlnoci a užijete si krásný východ slunce s oslepujícími paprsky na horizontu.

V oznamovacím traileru je také kladen důraz na pouštní prostředí okolo Dubaje, kde se dá očekávat postupné zavátí trati pískem. Nízký čumák závoďáků se sice může jevit jako pluh na sníh, ale bohužel to tak nefunguje, a spíš skončíte s koly k nebi. Přiložené video z hraní pak krásně demonstruje změnu podmínek na trati, které mají vliv na ovladatelnost závodního speciálu Nissan GT-R při postupném stmívání. Forza Motorsport 7 vyjde letos 3. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články