Final Fantasy XIII se asi dočká dalšího pokračování
zdroj: tisková zpráva

Final Fantasy XIII se asi dočká dalšího pokračování

22. 8. 2012 14:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Proč? Přijde mi, že Square Enix v případě série Final Fantasy a hlavně třináctého dílu přešplapuje na místě a neví co dělat.

První třináctka byla povedeným JRPG, které ale startovalo tak pomalu, že to většina hráčů, uvyklá na rychlohraní, nedotáhla na Gran Pulse a poté všude hlásali, jak je hra lineární. Druhý díl odstranil z původní hry většinu dobrých prvků a přenechal, kromě vytříbení soubojového systému, prostor nudné ústřední dvojici a ne až tak dobrému systému monster.


Nyní to ovšem vypadá, že se dočkáme dalšího dílu z třinácté série. Square Enix chce 1. září, v rámci oslav čtvrtstoletí série představit novou hru, která bude pokračovat v sáze hlavní hrdinky, Lightning. Momentálně byla spuštěna stránka, kde se dozvíte, že se blíží bouře, ale nic víc.

Prvního září nám pak hlavní osobnosti mezi vývojáři řeknou, co nás ještě s Lightning čeká. Osobně ale nadšený nejsem. Samotná Lightning není příkladem hrdiny, který by vás (a svou hru) táhl nějak dlouho a všichni spíše čekáme zcela novou hru, nové hrdiny, nový svět. Pokud se objeví FFXIII-3, mohlo by to sérii zlomit vaz.

Nejnovější články