Druhá sezóna The Wolf Among Us se kvůli změnám v Telltale posouvá na příští rok
zdroj: tisková zpráva

Druhá sezóna The Wolf Among Us se kvůli změnám v Telltale posouvá na příští rok

28. 5. 2018 12:06 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Velký zlý (ale v jádru vlastně docela hodný) vlk Bigby, kterého širšímu publiku představila první sezóna adventury The Wolf Among Us, se vrátí v roce 2019. Původně se měl on i další pohádkové postavy vyvržené do drsného světa lidí objevit už koncem letoška, ale v Telltale se rozhodli vydání odložit – a to kvůli „fundamentálním změnám“ ve studiu, o kterých psal Adam loni v listopadu.

Vývojáři konečně přistoupili na to, k čemu postupně dospěli snad všichni fanoušci jejich her – je čas na změnu technologie. Příběhové adventury z dílen Telltale byly obvykle zábavné tak nějak navzdory svému enginu a technickému zpracování, a i když třeba zrovna na první sezónu Vlka inspirovanou komiksem Fables vzpomínáme v redakci moc rádi, změna je rozhodně dobrý nápad.

Je mrzuté, že restrukturalizaci odneslo devadesát propuštěných zaměstnanců, tedy 25 procent celého mančaftu, ale chystané „experimentování a iterace“ zní lákavě. Netradiční The Wolf Among Us a jeho noirový detektivní příběh plný postav, které znáte z pohádek před spaním, je rozhodně vhodným kandidátem na první zkušební vlaštovku nového vypravěčského směru.

Nové informace o hře se prý dozvíme ještě letos, a očekával bych i bližší detaily osvětlující ony fundamentální změny. Změna enginu je podle mého skoro nevyhnutelná, ovšem těžko říct, zda se v Telltale rozhodnou pro Unity, Unreal, nebo třeba pro svou vlastní updatovanou technologii. Fanoušky Bigbyho, Batmana, Clementine nebo Guardians of the Galaxy o tom budeme průběžně informovat.

Nejnovější články