Diablo III nepůjde hrát offline, mody budou zakázány
zdroj: tisková zpráva

Diablo III nepůjde hrát offline, mody budou zakázány

1. 8. 2011 11:45 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Vývojáři z Blizzardu vypustili do světa na novinářské akci v Irvinu hned tři velmi zajímavé zprávy o Diablo III: nepůjde hrát offline; budou zakázány fanouškovské mody; do hry bude integrován aukční systém, kde bude možné obchodovat s předměty za reálné peníze. Bezprostřední reakce fanoušků v diskuzích jsou pochopitelně bouřlivé a z větší části odmítavé. Podívejme se však na detaily jednotlivých rozhodnutí.

Bez internetového připojení si Diablo III nezahrajete ani v singleplayeru. Senior producent Alex Mayberry řekl pro PC Gamer, že je k tomu vedla spousta důvodů, včetně snahy zabránit podvádění, které by se zavedením aukčního systém mohlo být velmi lukrativní. „Je to trend, jakým se dnes tyto věci řeší. Herní svět je dnes jiný, než v době vydání Diablo 2,“ vysvětlil Mayberry.

Proč neponechali vývojáři možnost zahrát si bez připojení a bez možnosti využití online funkcí, se pokusil vysvětlit výkonný producent Rob Pardo. Důvodem má být fakt, že kdyby hráč zvolil tuto offline možnost, nemohl by posléze se svojí vypiplanou postavou vstoupit na Battle.net. Nelze totiž garantovat, že své vysoké úrovně nedosáhl pomocí cheatů. Musel by tedy začínat nanovo.

Působí to tak, že se Blizzard snaží hráče ochránit před nimi samotnými a jejich špatným rozhodnutím, protože předpokládá, že každý bude časem chtít vstoupit na Battle.net. To sice ukazuje na velkou sebedůvěru, ale jako neochvějný argument to příliš důvěry nevyvolává. Pravděpodobněji vypadá, že hlavním důvodem je ochrana proti pirátství, což potvrdil sám Mayberry, že také byla mezi tou „spoustou“ důvodů.

Další rozporuplné rozhodnutí se týká fanouškovských modifikací. Ty nejenom, že Blizzard nebude podporovat, ale budou dokonce oficiálně zakázány v podmínkách hry. Uváděným důvodem jsou „herní a bezpečnostní důvody“, což lze přeložit jako „kvůli aukčnímu systému“. Jak tedy bude fungovat tato samotná aukce, která si vynutila dvě velmi nepopulární rozhodnutí?

Nepůjde o klasický systém mikrotransakcí, kde si hráči kupují za reálné peníze různé věci od vývojářů. Všechny předměty, které se objeví v aukci, pochází přímo od hráčů a i peníze za ně utracené by měli směřovat do jejich rukou. Blizzard si pochopitelně kousek uloupne i pro sebe, ovšem půjde vždy o stejnou částku, bez ohledu na kvalitu či cenu předmětu.

Aby se aukce v úvodu rozproudila, první umístění předmětu budou mít hráči zdarma, ovšem posléze se bude platit i za toto. Ve hře bude i aukční síň, kde se budou předměty obchodovat za herní měnu. Utržené peníze si hráči budou moci buďto vybrat (poskytovatel této služby zatím není znám), nebo si je převést na svůj Battle.net účet, kde za ně bude moci nakupovat i komodity z jiných her od Blizzardu, potažmo fandovské předměty atd. Je třeba také dodat, že aukční síně budou rozděleny dle regionů: evropský hráč se na US aukci nedostane a opačně, maximálně se bude moci přepnout z ukce v librách na aukci v eurech.

 

Nejnovější články