Další díl démonické JRPG série Shin Megami Tensei se chystá exkluzivně na Switch
zdroj: tisková zpráva

Další díl démonické JRPG série Shin Megami Tensei se chystá exkluzivně na Switch

30. 11. 2017 16:56 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jen málokterá herní série má tak pestrou minulost jako japonské RPG Shin Megami Tensei. Vlastně bych měl říct jen Megami Tensei, kterou to před 30 lety začalo. Po prvních dvou dílech se před název další záplavy titulů přidala předpona Shin, a dále se rozvinuly vlastní série jako Devil Summoner nebo asi nejslavnější Persona. Nás teď ale zajímá nejobsáhlejší ze sérií, Shin Megami Tensei, protože pro Japonsko dříve oznámený další díl s římskou číslovkou V vyjde i na západě.

Jednotlivé hry se slovy Shin Megami Tensei v názvu ("Pravá reinkarnace bohyně") mají ve zvyku nijak zvlášť nenavazovat na ty předešlé. Obsahují jiné hlavní postavy, vyprávějí odlišný příběh, ale ve dvou věcech se občas přeci jen shodnou. Nabízejí pohled na postapokalyptické Tokio budoucnosti, které zaplavily hordy démonů z cizích světů.

A jak prezentuje kratičký teaser trailer níže, Shin Megami Tensei V nebude v tomto ohledu výjimkou. Pár záběrů ze hry běžící na Unreal Enginu je tím jediným, z čeho si máme udělat první představu. Nejprve se nám naskytuje pohled na Tokio současnosti, pod jehož povrchem bují smrtelná hrozba.

zdroj: Vlastní

Další záběr už sleduje pískem zaváté velkoměsto (nikoliv Dubaj, ale stále Tokio), jehož zbytky obyvatel jsou ohroženy létajícími démony s rudými hlavami. Scénka končí poměrně nevybíravým způsobem a dává nám tak jasně najevo, že se Shin Megami Tensei ani tentokrát neobejde bez krvavého násilí. Jasné ale je, že budete zase řešit vlastní složení týmu démonů, jejich kombinování a prostě klasické propriety této série.

Shin Megami Tensei V tak hodlá kráčet ve stopách svých předchůdců. Ten poslední, loňský Shin Megami Tensei IV: Apocalypse, si vedl velice dobře u kritiků i hráčů, ale zatímco tehdy se exkluzivní platformou stalo Nintendo 3DS, tentokrát se této pocty dočká Switch. A kdy? To zatím nikdo neví.

Nejnovější články