Curiosity byla odkutána, vítěz se stane bohem
zdroj: tisková zpráva

Curiosity byla odkutána, vítěz se stane bohem

27. 5. 2013 10:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tak co, také jste si odkutali svůj kus kostky v Curiosity, než vás to přestalo bavit (nejlepší způsob byl dlaní v kruhu přejíždět po displeji, po deseti minutách se vám vysměje manželka i pes)? Každopádně, ať už jste u krychle Petera Molyneuxe vydrželi, nebo jste to po čase vzdali, vězte, že celý závod je u konce a poslední políčko bylo odťukáno.

Vítězem se stal osmnáctiletý Skot Bryan Henderson, který podle prvních rozhovorů pořád tak nějak netuší, co se to vlastně stalo. On se totiž do hry pustil hodinu před jejím dokončením, čímž si jistě zajistil nenávist tisíců hráčů, kteří si na Curiosity proťukali displeje. Poté, co zmizel poslední fragment kdysi mnohovrstevnaté kostky (v tu chvíli na něm pracovalo třicet tisíc lidí!), dostal se Henderson k videu s osobním poselstvím Petera Molyneuxe, které najdete uvnitř článku.

Klíčovým obsahem sdělení je toto – Henderson se stane ultimátním digitálním bohem v chystané Molyneuxově hře Godus a bude tvořit pravidla hry, stejně jako ovlivňovat pravidla už během hraní. Detaily zatím nejsou úplně jasné. Navíc bude dostávat určité procento nebo prostě zlomek z výdělků, které bude Godus generovat. To aby tím pádem fandil úspěšnosti tohoto projektu...

Ačkoliv je vlastně Curiosity experimentem, který je zároveň marketingovou propagací chystané Molyneuxovy hry, nějak se nemůžu na herního tvůrce zlobit. Experiment mu opravdu vyšel a Henderson dostane skvělou možnost hodně mluvit do vývoje a možná i trápit hráče v samotné hře. Navíc, i když z něj podíl z výdělků Godus milionáře neudělá, určitě může jít o příjemný bonus do rozpočtu. Teď už se podívejte na samotné video. Mimochodem, nepřipomíná vám Molyneuxův hlas Richmonda z IT Crowd?

Nejnovější články