Česká strategie Transport Services staví na myšlence komplexnějšího Mini Metra
zdroj: tisková zpráva

Česká strategie Transport Services staví na myšlence komplexnějšího Mini Metra

22. 1. 2019 18:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Rok 2019 je teprve ve svém prvním měsíci, ale už se stihly přihlásit ke slovu dvě české hry. Minulý týden vyšla hezká metroidvania Feudal Alloy, kterou si Ondřej Švára v recenzi pochvaluje a uděluje jí sedm bodů z deseti. Dnes tu máme další kousek od českých autorů. Tvůrci World of Castles si na chvíli odskočili k menšímu projektu Transport Services, který vstoupí do early accessu každou chvíli.

V žádném případě nás nečeká konkurenční boj na poli vláčků. Strategie Transport Services je na míle vzdálená Mashinkám i legendě Transport Tycoon. Jde v ní, pravda, o přepravu zboží a pasažérů mezi městy pomocí vlakových souprav, ale nejenom těch. Hra má o něco blíž v titulku zmíněnému Mini Metru, kde se ostatně inspirovala.

V barevné lowpoly grafice se vám procedurálním generováním objeví několik různě barevných měst (zpočátku spíš vesnic), jejichž jednotliví obyvatelé touží po návštěvě jinak barevného města. Je vaším posláním jim to umožnit. Vybudujete proto cesty mezi těmito obcemi, po kterých autobusy začnou převážet netrpělivé pasažéry.

zdroj: Archiv

Na delší vzdálenosti se vyplatí vybudovat železnice, a když i ty se v extrémních případech ukáží jako zdlouhavé, naleznete konečné řešení v letadlech. Města mezitím postupně vzkvétají a začínají se objevovat i první továrny. Každé město touží po produktech, které samo nevyrábí, a uspokojení poptávky vede k jeho dalšímu rozvoji.

V předběžném přístupu bude brzy k dispozici zatím jen sandboxový mód, ve kterém jde o to, přežít co nejdéle na jedné ze tří obtížností. Nicméně není vyloučené, že časem přibydou i další módy a prvky jako řeky, mosty a tunely, kterými provrtáte vysoké hory. Transport Services naleznete už teď na Steamu, kde v programu předběžného přístupu vyjde co nevidět a v rozpracovaném stavu si pobude zhruba rok.

zdroj: Archiv

 

Upozornění: Autor tohoto článku nemá s projektem společného víc než pár prachobyčejných vymodelovaných budov…

Nejnovější články