Bungie prodlužuje život PC verze Halo patchem po pěti letech
zdroj: tisková zpráva

Bungie prodlužuje život PC verze Halo patchem po pěti letech

20. 5. 2014 11:14 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Potenciální apokalypsa, kterou pro hráče několik let starých PC her představovalo anoncované stopnutí služeb Games for Windows Live a GameSpy, se nakonec promění jen v menší tragédii pro několik hráčů zapomenutých titulů. Nejpopulárnějším titulům totiž prodlouží život komunita, původní tvůrci nebo v některých případech sám vydavatel. O snaze zachránit Battlefield hry komunitou jsme psali minulý týden, nyní si dobré nebo minimálně nadějně zprávy mohou poslechnou hráči PC verzí Halo a Dark Souls.

Možná se ještě motáte v nekonečném koloběhu života a (hlavně) smrti v nedávno vydané Dark Souls II, ale někteří z vás se nakonec vymotají a zatouží po návratu k prvnímu dílu. S červnovým koncem Games for Windows Live by s tím teoreticky mohl být problém a Namco Bandai dlouho nechtěla prozradit, co vlastně s hrou bude. Jestli bude, nebo nebude.

Stresující ticho rozrazil až oficiální blogpost, který přinesl dvě zásadní stanoviska. Dark Souls bude v blízké budoucnosti nadále i s GfWL fungovat (zřejmě do vypnutí služby), zatímco se Namco Bandai snaží zajistit, aby Dark Souls mohla dále plně fungovat s využitím jiné služby než GfWL.

Konkrétní řešení problému tedy Namco Bandai prozatím nemá, ale boldem zdůrazněné sliby lze brát jako stoprocentní závazek, že si fanoušci Dark Souls si oblíbenou hru zahrají i v dalších letech a měsících.

Jestliže Dark Souls na vyřešení svých problémů stále čeká, PC verze Halo už je za vodou a oznámené vypnutí GameSpy serverů nemusí hráče této 11 let staré střílečky ani smykem trápit. Nejdříve se k záchraně Halo multiplayeru přihlásila služba GameRanger, nyní ale situaci vyšperkovali vývojáři z Bungie.

Přestože už jim značka Halo nepatří a momentálně mají plné ruce práce s vývojem Destiny, našlo si pár lidí z Bungie čas, aby ve spolupráci s členy komunity připravili a vydali nový patch pro PC verzi Halo. A pozor, patch do hry nejenom přidává nový server browser namísto původního GameSpyovského, ale rovněž řeší několik chybek technického rázů, co řadě hráčům hraní PC verze Halo v posledních letech kazily.

Kompletní výpis oprav, které patch přináší, najdete na webu Bungie. Krom jiného už funguje i databáze CD klíčů, abyste případně měli prostředek k banování otravných hráčů z dedikovaného serveru.

Nejnovější články