Budovatelská strategie Egypt Civilization vás provede 4000 lety dějin starověké civilizace
zdroj: tisková zpráva

Budovatelská strategie Egypt Civilization vás provede 4000 lety dějin starověké civilizace

3. 3. 2016 17:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ruské studio Clarus Victoria představilo budovatelskou strategii Egypt Civilization, která hráče provede od začátků starověké egyptské éry až k jejímu postupnému úpadku. V roli pravé ruky faraona a nejvyššího ministra budete dohlížet na všechny prvky společnosti a jejího vývoje, přičemž hra kombinuje prvky tahové strategie s výukovými metodami, které představí i jemnější nuance dějin starověkého Egypta.

Hra začíná v roce 5000 př. n. l. a končí v době úpadku tradičních dynastií 1070 před n. l. Během hraní dostanete pod kontrolu všechna tři centra moci – v Hierakonpolis v predynastickém období, Memfis ve Střední říši a Veset ve Střední a Nové říši. Ovlivňovat budete takřka vše – ekonomiku i politiku, výstavbu pyramid, kanálů i vojenských základen. Pod kontrolou budete mít rozdělení dělníků, výstavbu městských čtvrtí i náboženských budov.

Hlavní ale je, že hra by měla být historicky věrná. Tvůrci kvůli tomu spolupracovali s Ruskou akademií věd a Egyptian Civilization tak reflektuje i nejnovější objevy v rámci světové egyptologie. Celkem budete mít k dispozici trojici kampaní - každá se věnuje jednomu z klíčových období egyptské historie. Momentálně se můžete podívat na krátký trailer či první obrázky a vyhlížet druhou polovinu roku, kdy hra vyjde na PC a Mac.

zdroj: Archiv

Nejnovější články