Bethesda odložila Wolfenstein: The New Order na příští rok
zdroj: tisková zpráva

Bethesda odložila Wolfenstein: The New Order na příští rok

2. 8. 2013 10:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nového dobrodružství známého B.J. Blazkowicze jsme se měli dočkat ještě letos. Zřejmě někdy v listopadu, ale teď si bohužel můžeme nechat zajít chuť. Bethesda oznámila, že připravovaný Wolfenstein: The New Order vyjde až v příštím roce. Bethesda tak trochu okoukala systém Take 2, která se odkládání her nebojí skoro nikdy a vždy to zdůvodňuje tím, že je to v zájmu kvality hry. Stejně tak je tomu i v případě nového Wolfensteina.

Vývojáři ze studia MachineGames mají spoustu zkušeností, ale na vině odkladu jsou především dvě věci - přechod z jedné generace konzolí na druhou a fakt, že to nebude jen prachobyčejná střílečka. Přechody mezi generacemi nejsou nikdy jednodouché, vývojáři se musí učit pracovat s úplně novou platformou a tentokrát to vypadá, že se dočkáme mnohem více “cross-gen” (stejná hra na current i next genu) her, než minule. Tvůrcům jde ale v první řadě o kvalitní hru:

“Nejdůležitějším faktorem je bez debat stav hry. Vývojáři se na to podívali a usoudili, že některé části hry ještě potřebují doladit. Protože tohle nebude jen obyčejná střílečka. Bude to střílečka, kde bude i řízení, příběhové pasáže, vyprávění, stealth pasáže... Každá z těchto věcí musí být na špičkové úrovni. Kdybychom dělali jen střílečku a měli dobré střílení, tak celých těch 16 hodin hry by bylo kvůli tomu dobrých,” řekl v rozhovoru pro Polygon Pete Hines, viceprezident Bethesdy, který má na starosti marketing a PR.

Studio MachineGames založili lidé ze Starbreeze Studios v roce 2009, takže na novém Wolfensteinovi už nějakou tu dobu pracují. Uvědomuje si to i Hines, který prý hru nechce kvůli pár měsícům zbytečně uspěchat, když "těch pár měsíců může mít zásadní dopad na hru." Při čekání na novou singleplayerovou akci od šikovných vývojářů si můžete přečíst dojmy Pavla Dobrovského, který si nového Wolfenstein: The New Order na E3 vyzkoušel.

Nejnovější články