American Truck Simulator konečně umožňuje jezdit s vícero návěsy a přichází s výraznou objížďkou
zdroj: tisková zpráva

American Truck Simulator konečně umožňuje jezdit s vícero návěsy a přichází s výraznou objížďkou

23. 7. 2017 15:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O možnosti táhnout za kamionem více než jeden návěs se v souvislosti s Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator mluví už vážně dlouho (v prvním případě již roky…). Ale konečně nadešel čas, kdy jsou čeští vývojáři z SCS Software spokojení s problémovou fyzikou, která vícero návěsů doprovází. Stále však nejsme ve finále, protože chystaný update je zatím možné vyzkoušet jen v rámci otevřené bety.

Otevřená beta očekávaného updatu je navíc spuštěna pouze u American Truck Simulator, protože u kamionové simulace z Evropy se objevil malý, ale dost zásadní bug, který je potřeba nejprve odstranit. Zatím tak můžete potrénovat v Americe, kde by zapřažení dvou, tří a možná i více návěsů neměl být díky širším silnicím takový problém. Stačí si v nastavení hry na Steamu povolit položku 1.28 public beta a pustit se do toho.

Návěsy budou bez debaty největším přínosem chystaného updatu. Mimo ně se můžete těšit na vylepšená světla vašeho kamionu i ostatních vozidel v provozu, která v noci působí mnohem realističtějším dojmem (hlavně ta zadní brzdová). Nově ještě přibude možnost zvolit si pozadí za kamionem v menu hry. Jinak došlo k opravení brzd, parkovací brzdy, retardéru a dalších menších prvků.

American Truck Simulator zdroj: tisková zpráva

Kromě tohoto velkého updatu se do American Truck Simulator před pár dny propašoval menší, ale poměrně zásadní update, reflektující nedávné skutečné události. Řeč je o masivním sesuvu půdy na pobřeží Kalifornie, který zdevastoval úsek dálnice č. 1 a znemožnil tak dříve pohodlnou cestu podél moře.

Tvůrci z SCS se rozhodli tento fakt zakomponovat i do samotné hry, kde si teď musíte dát pozor na nepříjemnou uzavírku a počítat s delší objížďkou. Zajímalo by mě, zda uzavírka ve hře vydrží až do skutečného obnovení tohoto hlavního tahu, a jestli můžeme s podobnými událostmi počítat i v budoucnu. Já bych byl pro.

Nejnovější články