Více o Age of Conan - Hyborian Adventures
zdroj: tisková zpráva

Více o Age of Conan - Hyborian Adventures

13. 5. 2005 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Barbara Conana asi není třeba nijak zvlášť představovat.

Bezpochyby jde o nejznámějšího fantasy hrdinu, který si už párkrát našel cestu i do světa her. Zhruba před měsícem jsme vám přinesli zprávu ohledně nové, avšak netypické akční RPG společnosti Funcom - Age of Conan: Hyborian Adventures, zasazené do Conanova světa Hyboria. Tato hra má hráčům poskytnout nejen skvělý singleplayerový zážitek, ale také masivní a brutální multiplayerovou řežbu. Její vydání je ale naplánováno až na druhé čtvrtletí 2006, takže ještě bude nutné si chvíli počkat. Zatím se proto pokochejte alespoň balíkem nových ukázek v naší galerii, případně velmi pěkným trailerem (8 MB nebo 26 MB) z pre-alpha verze.

Svou pouť začnete jako otrok veslující spolu s dalšími nešťastníky na jedné lodi. Jak bude vaše postavička vypadat a ve které rase bude mít svůj původ (na výběr jsou tři - Aquilonian, Cimmerian a Stygian), si ještě předtím sami navrhnete. Během velké bouře se díky nárazu galéry do lodi, na které plujete, uvolní vaše pouta a vy máte možnost uniknout, ačkoli je přitom ještě třeba zdolat tlustého otrokáře (zde okusíte poprvé chuť tzv. "Real Combat" enginu), skočit do moře, plavat na nedaleký ostrov a zmizet v křoví. To až tady vás čeká to pravé dobrodružství a další rozvíjení hrdiny.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Podle rozhovoru na GameSpotu bude hra fungovat následovně. K MP se budete muset propracovat přes SP, přičemž budete muset být v každém případě, tedy i když chcete hrát sami onu SP část (tvořenou 20 levely), přilogováni online k serverům Funcomu. Prý abyste necheatovali. Mohlo by se tedy zdát, že SP bude něco jako tutoriál, ovšem tvůrci tvrdí, že bude něčím víc. Příběh bude tvořen čtyřmi navzájem propletenými liniemi, každou spojenou s jedním z archetypů, které zde budou k dispozici - Warrior, Mage, Priest a Rogue. Příslušnost k některému z nich budete moci určit až když dosáhnete 5. úrovně a dorazíte do města Tortage. Na 20. úrovni vás pak čeká volba mezi 3 - 4 třídami, z nichž některé budou zahrnovat i kouzlení. Každá třída bude schopna provozovat vedle spousty pohybů i množství různých komb, která je ale třeba se nejdříve naučit a natrénovat.

V multiplayeru budou hráči podporováni k vytváření skupin. Bude zde proto spousta podnětných situací. Také budete moci vytvářet zvláštní formace a s nimi pak mít výhodu nějakých speciálních útočných manévrů. Obzvlášť užitečné by to mělo být při střetu s nějakým extrémně velkým monstrem, ale i v jiných případech. Množství podrobností o všech těchto aspektech hry naleznete v rozhovorech na Gamespotu a PC.IGN a v preview na Yahoo.
zdroj: IGNGameSpotyahoo

korgull

Nejnovější články