Styl a náplň misí ve Splinter Cell: Chaos Theory
zdroj: tisková zpráva

Styl a náplň misí ve Splinter Cell: Chaos Theory

7. 11. 2004 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na serveru IGN publikovali rozsáhlé a poměrně nadšené preview na hru Splinter Cell: Chaos Theory, která prý své předchůdce překonává v každém ohledu.

Protože jsme o této stealth-akci uveřejnili již několik hutných novinek včetně vlastních dojmů z prezentace, zaměříme se nyní spíš jen na dosud nerozebírané části. V příběhu opět nebude úkolem agenta Sama Fishera nic jiného, než zamezit tomu, aby se teroristé dostali k jisté superzbrani a získali tak kontrolu nad světem.

První mise začíná za deštivé noci kdesi na pláži. Samův úkol je proniknout do nedaleké pevnosti a osvobodit zajatého vědce Morgenholta. Sekundárním úkolem je zabránit tomu, aby teroristé vytáhli z vědce tajné informace. Pokud se toto nezdaří, stává se primárním úkolem alespoň zabránění úniku teroristů (s Morgenholtovými informacemi) z pevnosti. Jednotlivé úkoly jsou vzájemně propojeny, takže pokud nesplníte sekundární úkoly hned, stanou se většinou ve změněné podobě primárními úkoly následující mise. Terciární úkoly jsou pak naprosto dobrovolné, ale jejich plnění zvyšuje hráčovy statistiky. Pokud ovšem zabijete při plnění mise byť jediného civilistu, klesá vám tento rating okamžitě na nulu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Umělá inteligence byla pro Chaos Theory kompletně přeskriptována a procházení hry ve stylu pokus-omyl prý už nebude narozdíl od některých misí v předchozích dílech prakticky vůbec možné. Nepřátelé mají být citlivější a skutečně disponovat několika úrovněmi vyrušení, přičemž v té nejnižší si ještě "nemyslí", že by v dosahu mohl být nějaký vetřelec. Jak bývá často zdůrazňováno, mapy v Chaos Theory mají nabízet vždy více cest, jak se kam dostat. Čím přímější bude ta vámi vybraná, tím větší konfrontaci s protivníky musíte očekávat. Samozřejmostí se proto stane několik nových či alespoň pozměněných zbraní a pomůcek, z nichž tou nejznámější novinkou je asi nůž.

Sam ale kromě toho dostane přístup též k vylepšené a prý daleko využitelnější sticky cam nebo k tzv. OCP dolplňku pro pistoli, díky kterému bude moci dočasně vyřazovat z provozu různá elektrická zařízení. V naší galerii si můžete již několik dní prohlédnout nové screenshoty, vydání hry pak očekáváme v březnu příštího roku.
zdroj: IGN

kate

Nejnovější články