Přetahovaná o hry mezi AGEIA a Havokem
zdroj: tisková zpráva

Přetahovaná o hry mezi AGEIA a Havokem

15. 5. 2006 23:23 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Souboj mezi AGEIA a Havokem, o němž jsme se už několikrát zmiňovali, pokračuje přetahovanou o budoucí lákavé tituly.

Pro koncového zákazníka-hráče to není ideální situace, jelikož by to jednoho dne mohlo dojít až k tomu, že si možná bude muset vybrat jedno ze dvou nabízených řešení (přídavný akcelerátor pro fyziku VS. high-end grafickou kartu) pro výpočet fyziky a před koupí každé hry si vždy ověřit, zdali ho onen produkt zrovna podporuje. To však trochu předbíháme. Karty jsou zatím rozdány takto:

Přídavný čip PhysX od AGEIA využijí chystané, ale zatím neoznámené projekty od českých Illusion Softworks - čili zřejmě pokračování Mafie a nová first-person akce od ex-Pterodonu / Hidden&Dangerous týmu, která by podle našich informací měla klást velký důraz na kompletně zničitelné venkovní prostředí  (Govorish po russki? :) Petr Vochozka k tomu v tiskovce uvedl: "Jsme hrdí na realističnost našich her a technologie AGEIA PhysX nám umožní posunout ji na novou úroveň s interaktivitou založenou na fyzice. Dovolí nám vytvořit realistické pohyby, fyzikální reakce a flexibilní postavy, což přesně pasuje do našich věrně ztvárněných historických prostředí." Pak se sem řadí automobilová onlinovka Auto Assault a další počiny od NCSoftu, vojenská RTS Joint Task Force, vlakový simulátor Rail Simulator, arkáda Tank Killer a tituly od ruského vydavatele GFI.

Oproti tomu konkurenční rival Havok směřuje svůj zájem více západním směrem a řešení fyziky přes jeho Havok FX, který staví na Shader Modelu 3.0 počítaném samotnými grafickými kartami od NVIDIA (minimálně GeForce 7xxx; doporučena GF 7900) i ATI, si premiéru odbude u survival-hororu Alone in the Dark a postapokalyptického RPG Hellgate: London. Implementaci technologie Havok (minimálně softwarovou cestou) pak nabídnou mimojiné Alan Wake, BioShock, Brothers in Arms Hell Highway, Company of Heroes, Just Cause, NBA Live 07, Saints Row, Shadowrun, Splinter Cell Double Agent, Spore, Stranglehold, Test Drive Unlimited a Urban Chaos Riot Response.

zdroj: FiringSquad, vlastní

jd

Nejnovější články