Pohled na Heroes Of Might & Magic 4
zdroj: tisková zpráva

Pohled na Heroes Of Might & Magic 4

30. 4. 2001 16:36 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Ruské sajtě Freelancer se podařilo získat pár nových ukázek ze čtvrtého pokračování Heroes of Might & Magic, které připravují 3DO a New World Computing pro vydání letos 15.září.

Abychom byli přesní, jedná se o celkově druhý uveřejněný obrázek přímo ze hry (ten první spatřil světlo světa asi před měsícem) a artworky s Magic Spring, ženskou jednotkou Order Magic a sketchem medúzy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

A co vlastně čtvrtý díl této oblíbené tahové strategie z fantasy světa nabídne? Když nebudu zabíhat do technologických detailů jako je rozlišení až do 1280x1024 a celkové zmenšení všeho na obrazovce, bude tou hlavní novinkou přepracování téměř všeho, co ve hře najdeme - ne jako v předchozích dílech, kdy se pouze vylepšovaly osvědčené věci. Více informací naleznete v rozsáhlém článku zde nebo na Gremlinových stránkách, odkud také pochází následující analýza prvního vydaného screenshotu z HOMM4:

Tento obrázek je sice jen taková přeplácaná ukázka, ale už se z něj dá něco málo vyčíst. Jako zdroje pořád zůstávají zlato, dřevo, kamení a 4 vzácné suroviny. Hrdina má stále 8 druhotných schopností, ale vypadá to, že specialitu nemá jen jednu, ale dvě - obě mu rovnou obsazují dvě z druhotných schopností. Maximální počet hrdinů na mapě u jednoho hráče byl zvýšen z 8 na 10, všech deset hrdinu je na čelním panelů, není pak potřeba je hledat v rolovacím menu. Hrady žádné nevidím, asi budou na samostatném panelu - to je celkem škoda, podle mě lepší bylo mít je rovnou pod rukou na čelním panelu. Naopak si myslím, že informace o počtu surovin zde zabírají zbytečně mnoho místa. Zajímavý je pohled na hrdinu. Pořád má vlastní morálku, štěstí, pohyb omezen na určitý počet kroků a magickou energii. Novinkou je údaj health (zdraví) a damage (škody). Tohle teď mají pouze bojové jednotky, takže by se dalo usuzovat, že hrdinové budou sami aktivně zasahovat do bojů.

jd

Nejnovější články