Podrobnosti a první obrázky z Enemy in Sight
zdroj: tisková zpráva

Podrobnosti a první obrázky z Enemy in Sight

17. 3. 2005 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Hned zkraje musíme uvést na pravou míru včerejší nepřesnost, neboť FPS Enemy in Sight nepochází od brněnského studia Illusion Softworks, nýbrž ji už několik let kutí pobočka této firmy ve Zlíně.

I proto hra nepoběží na LS3D enginu jako Hidden & Dangerous 2, ale na nové technologii, kterou demonstrují ve vysokém rozlišení první dva screenshoty, hodně připomínající Operaci Flashpoint.

Podobností s hitem od Bohemia Interactive Studia je více - přítomnost moderní bojové techniky (laserem naváděné střely, vrtulníky, tanky atd.) a hlavně svoboda pohybu v rozlehlé venkovní krajině, která vždy má mít více než 100 kilometrů čtverečních a byla autenticky vytvořena podle leteckých snímků nebo digitálních modelů terénu. Nebudou v ní tedy chybět silnice, lesy, pole, louky, vodní toky a samozřejmě ani města či vesnice, kde budete moci vstoupit do interiérů budov, lišících se architekturou stát od státu. Tvůrci slibují deformovatelný terén a možnost zničení všech objektů na mapě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jako řadový voják americké pěchoty začnete své účinkování ve fiktivní válce s Ruskem v jihozápadní Anglii poblíž města Plymouth, odkud se přes hornatou oblast okolo německých lázní Baden-Baden dostanete až do České republiky, konkrétně do Karpat nedaleko hranic se Slovenskem. Cílem vašeho snažení bude například útok na strategicky důležitá místa nebo jejich obrana, zajmutí nepřátel, posunování fronty nebo sběr informací špionáží. Postupem času získáte vyšší vojenskou hodnost, naučíte se používat různé zbraně nebo vozidla a zjistíte, kdo vlastně tento konflikt rozpoutal a co ho k tomu vedlo.

Součástí titulu bude také multiplayer založený na týmové spolupráci pozemních jednotek, letectva a dělostřelectva. Některé mapy však budou třeba jen s tanky a na své si prý přijdou i vlci samotáři bojující proti přesile v Green Beret módu. Jak jsme se dnes dozvěděli od Petra Vochozky z Illusion Softworks, termín vydání hry je stanoven až na 1. kvartál příštího roku a název Enemy in Sight je pouze dočasný (bude ještě později změněn).
zdroj: GameSpot, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články