Napětí a hrůza v Call of Cthullhu
zdroj: tisková zpráva

Napětí a hrůza v Call of Cthullhu

18. 5. 2003 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Call of Cthulhu: Dark Cornes of the Earth je určena zejména těm hráčům, kteří se rádi bojí.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth zdroj: tisková zpráva Tato hororová adventura však není založena na proudech krve, ale na pomalém podsouvání pocitu paranoii a nebezpečí. A myšlenka, že se stane něco strašného je kolikrát ještě horší, než když vidíte, že se to děje. Děj vás posune zpět do roku 1920 a postaví do role policisty jménem Jack Walters, který se právě probudil ze špatného snu, v němž se viděl za pár let spáchat sebevraždu v jakémsi ústavu. Aby se zbavil své mrzuté nálady, raději odchází do práce. Brzy je povolán k vyšetřování nějaké výtržnosti ve velkém domě, ze kterého si udělalo domov pár okultistů a nyní střílejí po policistech venku před domem. Když kouř z palby ustává, Jack se vydává dělat svou práci a v domě nachází samé děsivé věci. Pár dalších sektářů je ještě uvnitř, a co víc, na zdech jsou různé bizarní malby a jeden pokoj je dokonce oblepen stovkami obrázků, na kterých je on - Jack.

Také spodní patra hrůzného domu skrývají překvapení. Jack tam nachází tajné dveře a za nimi velmi vratké schody vedoucí kamsi dolů. Jak po nich sestupuje, pomalu slyší křik přicházející odněkud zdola. Sestupuje z posledního schodu a začíná rozeznávat ve stěnách těla a tváře. Cosi ho udeří do hlavy... Když se Jack probouzí, zjišťuje, že se nalézá v ústavu pro duševně choré.

O pár let později. Jack pracuje jako soukromé očko a je povolán k vyšetřování zmizení prodavače z obchodu ve městě Innsmouth. Kdo zná dílo spisovatele Lovercrafta, určitě si to dokáže představit, kdo jeho knihy nikdy nečetl, ať se připraví na to, že zde jsou věci od špatného k ještě horšímu. Jack se najednou ocitá na lodi mířící k Ďábelkému utésu. Neustále houstnoucí déšt náladě posádky nepřidává když jde jeden z jejích členů uprostřed rozbouřeného moře přes palubu a okolo lodi začne pendlovat podivná humanoidní ryba, je všechen klid ten tam. A to ještě není zdaleka to nejhorší... Co ještě horšího na našeho hrdinu čeká, se však dozvíte až někdy příští rok, kdy hra z produkce Headfirst vyjde. Zatím můžete využít alespoň naší pozvánky do galerie, kde je několik nových ukázek. Vezměte si s sebou ale baterku ;)

zdroj: PC.IGN

korgull

Nejnovější články