Mod pro The Longest Journey vylepší grafiku jedné z nejlepších adventur
zdroj: tisková zpráva

Mod pro The Longest Journey vylepší grafiku jedné z nejlepších adventur

27. 5. 2019 16:20 | Obrázky | autor: Šárka Tmějová |

3D hry z přelomu tisíciletí nezestárly většinou zrovna nejlíp a neúprosnému zubu času neuteklo ani The Longest Journey. Zároveň jde ale o titul, který bychom nejen v naší redakci zařadili na pomyslný žebříček nejlepších adventur všech dob, takže s povděkem kvitujeme nový mod od Fabermana. Ten všechny filmečky a grafiku celkově převádí do dnešním zrakem koukatelnější podoby.

Faberman, jehož mody seženete na notoricky známém ModDB, převedl do lepšího rozlišení pozadí lokací i sprity a překreslil uživatelské rozhraní, jejichž titěrnost nás na dnešních monitorech leckdy přivádí k šílenství. Při tvorbě The Longest Journey HD mu dokonce pomáhala neuronová síť. Změna k lepšímu je patrná na první pohled, i pokud si nechcete připustit, že originál z roku 2000 nevypadá zrovna úžasně. Pořád dost hrozné jsou bohužel zatím modely postav.

Abyste tohle vylepšení rozjeli, budete potřebovat původní hru a zároveň čistou instalaci herního enginu ResidualVM, protože originál nepodporuje žádné externí úpravy. Kompletní návod, jak mod rozchodit, najdete taktéž na ModDB.

Faberman na vylepšování modu zároveň stále pracuje, protože jím používané algoritmy nejsou ve výsledcích úplně konzistentní. Některé lokace si tak zřejmě ještě vyslouží nějakou tu zvláštní pozornost navíc a momentální mod je prozatím pouze verzí 1.0.

Pokud jste čirou náhodou The Longest Journey nikdy nehráli (a na rozdíl od nás se vám tak vyhnul zákys s gumovou kachničkou v době předinternetové), je tohle ideální příležitost se k adventurnímu klenotu vrátit. Na Steamu či GOGu ho ve slevách pořídíte doslova za pár šupů a pak snadno můžete navázat skvělým pokračováním Dreamfall i ne tak skvělými epizodickými Dreamfall Chapters.

Anebo můžete jen lehce oživit svou nostalgii a ve středu si pořídit vycházející Draugen z pera Ragnara Tørnquista a od stejného studia.

Nejnovější články