Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
zdroj: tisková zpráva

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

13. 12. 2004 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Už je to pěkných pár měsíců, co jsme vám přinesli nějakou zprávu o nadcházející hororové akční hře s názvem Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth a tak jistě přivítáte dnešní balíček nových ukázek plus malé občerstvení informací o tom, co vás v této hře nemine.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth je vyvíjen a v dílnách společnosti Headfirst Production a odehrává se ve dvacátých létech minulého století. Její příběh vychází z díla slavného sci-fi a fantasy spisovatele H.P. Lovercrafta a slibuje velmi temnou atmosféru. Hlavním hrdinou je Jack Walters, bývalý policista, nyní soukromé očko. Jack se před lety střetl s něčím, co zřejmě nebylo z tohoto světa, s něčím, co přesahovalo možnosti jeho chápání a narušilo duševní rovnováhu. Nyní by se měl na žádost svého nového klienta podívat do městečka Innsmouth, kde se mají dít jakési příšerné rituály a pobíhat podivné kreatury. Jacka zde čeká odhalení hororových zážitků z jeho vlastní minulosti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Call of Cthulhu by měla uspokojit jak hráče toužící po akci,tak hráče, kteří volí spíše opatrnější a méně nápadný postup, případně si libují v řešení různých zapeklitostí. Jakým způsobem budete hru hrát, je prostě na vás. Jak si můžete všimnout v naší galerii, vizuální hrůzy na vás čeká celá spousta. Atmosféru budou dokreslovat ale také zvuky a různé další efekty jako zakrvavený výhled, halucinace, tunelové vidění, ztráta sluchu, strašidelné hlasy, ad.Soubojům se v této hře nevyhnete, spolehnout se při nich budete muset pouze na vlastní schopnosti. Hra bude obsahovat dokonce systém vyčerpání, což znamená, že v případě, že budete držet zbraň příliš dlouho, začne se vám třást ruka.

Svým způsobem budete moci v Call of Cthulhu zaznamenat i jisté strategické prvky. Například při soubojích totiž nebude možné se jen ládovat bylinkami a pít elixíry pro navrácení životní síly, Jack bude muset svá zranění pečlivě ošetřovat a obvazovat, aby nevykrvácel, jinak totiž zemře. Vašimi nepřáteli budou nejrůznější mutanti. Vy, co znáte mýty okolo Cthulhu, si to určitě umíte představit. Některé potvory vás ale prý jistě překvapí. V každém případě to budou nepřátelé velmi inteligentní, budou mezi sebou komunikovat a plánovat výpady. Když budou v přesile, jejich sebevědomí vzroste. Budou-li se však cítit v úzkých, raději utečou. Vydání Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth je naplánováno na první čtvrtletí příštího roku. Těšit se mohou majitelé Xboxů a PC.
zdroj: GCH

korgull

Nejnovější články