zdroj: Square Enix

Změny v příběhu Final Fantasy VII Rebirth možná budou drsnější, než se zdálo

16. 1. 2024 13:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vydání druhé části moderní předělávky Final Fantasy VII se blíží mílovými kroky. Rebirth se chystá vyjít minimálně na tři měsíce exkluzivně na PlayStation 5 na přestupný rok, 29. února 2024, a v novém minutovém traileru nás opět připravuje na eventualitu, že se ne vše odehraje tak, jak Square Enix zamýšlel v původní hře z roku 1997.

Nejde přitom o dramatický souboj Clouda a jeho úhlavního nepřítele Sephirotha. Na základě scén z dostupných marketingových materiálů se kupříkladu spekuluje, že Tifa v příběhu nějakým způsobem zaujme místo Aerith nebo že se šéfem party stane přeživší Zack, který se minimálně dočká vlastní nové epizody. Vývojáři se navíc nechali slyšet, že nezáleží na tom, jestli a kolikrát jste hráli Final Fantasy VII – konec Rebirth vás prý šokuje tak jako tak.

Final Fantasy VII Rebirth zdroj: Foto: Square Enix

Téma osudovosti a možnosti svůj úděl změnit se skloňuje horem dolem už od prvního remaku a dochází na něj i teď v názvu nové upoutávky. Fanouškovské teorie si pohrávají s myšlenkou různých časových linií, díky kterým by mrtvé postavy mohly znovu oživnout, ale šéf vývoje Tecuja Nomura v prosinci prohlásil, že nic takového nechystají.

Kdo v Rebirth zemře, už se prý skrz scenáristické berličky nevrátí. Stejně tak se v druhé části už neobjeví ani mýtičtí duchové z Remaku, kteří občas téměř násilím změnili směřování příběhu. „Věřím, že ztráta je něčím náhlým. Není dramatická, natahovaná, zkrátka v jednu chvíli si s člověkem povídáte a najednou je pryč a už se nikdy nevrátí,“ vysvětlil Nomura pro časopis Game Informer, proč oběti vyprávění v Rebirthu zase nevstanou z mrtvých.

Final Fantasy VII Rebirth zdroj: Square Enix   Final Fantasy VII Rebirth zdroj: Square Enix

Square Enix zároveň s novým trailerem zveřejnil také několik screenshotů, na kterých předvádí zákoutí otevřeného světa včetně města Junon či vyhlídkové lodi Shinra-8, kde se odehrává turnaj v karetní minihře Queen's Blood. Ta se má stavbou balíčku a strategií podobat kupříkladu Gwentu.

Článek na blogu také představuje unikátní schopnosti pro Yuffie a Caita Sitha, stejně jako speciální synergii, do které se tihle dva můžou pustit.

Final Fantasy VII Rebirth zdroj: Square Enix   Final Fantasy VII Rebirth zdroj: Square Enix

Příspěvek na sociální síti X zase předvádí poměrně působivé možnosti rychlého cestování, díky kterým můžete celou mapu překonat během několika sekund. Svět se přitom zdá být vcelku masivní a dostat by se mělo i na města, která v originále navštívit nešla. Dohrání by ostatně mělo zabrat kolem 100 hodin.

Pokud jste hráli Final Fantasy VII Remake, případně i DLC Episode Intermission, a schovali jste si uloženou pozici, čeká vás v Rebirth bonusová materie s Leviathanem, případně s Ramuhem.

Druhý ze tří dílů remaku Final Fantasy VII vyjde 29. února. Na završení celé trilogie se podle Square Enixu už v této chvíli pracuje, na kdy se chystá, ale zatím nevíme.

Nejnovější články