Zkušení vývojáři chystají nezávislý horor Outlast
zdroj: tisková zpráva

Zkušení vývojáři chystají nezávislý horor Outlast

18. 10. 2012 12:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

I s malým rozpočtem se dá zahrát velké divadlo. To asi asi řekli zakladatelé studia Red...

I s malým rozpočtem se dá zahrát velké divadlo. To asi asi řekli zakladatelé studia Red Barrels. Nečekejte zde ovšem nějaké elévy, tohle studio je vybudováno ze zkušených harcovníků herního byznysu, kteří se rozhodli postavit na vlastní nohy. „Náš tým má spoustu zkušeností z tvorby velkých, blockbusterových her. Jsme nadšení, že můžeme vybudovat takovouto emocionální horskou dráhu plnou strachu sami“, říká spoluzakladatel studia David Chateauneuf.


Členové montralského studia prý mají na svých myších zářezy za tvorbu her jako Prince of Persia, Assassin's Creed, Splinter Cell, či Uncharted. Nyní se ovšem rozhodli pustit do pořádného survival hororu, jímž má být právě Outlast. „Je zde spousta her o děsivých mosntrech, která žerou mozky, my ale chceme, aby vás Outlast děsil proto, že nepřátelé, kterým budete čelit, mozek mají“.

Příběh hry se bude motat kolem psychiatrické léčebny Mount Massive Asylum, která byla znovuotevřena díky sponzorskému daru nadnárodní korporace Murkoff Corporation, která zde chce pomáhat nemocným a zároveň provádět výzkum. Inu, víme, jak tyhle záměry končí. Zjistí to i Miles Upshur, který se do zařízení vloupá a zjistí, že to, co se tu děje je někde na pomezí vědy, náboženství a něčeho zcela cizího. Teď ale musí utéct a přežít celý tenhle psychotický výlet.

Hra vyjde někdy v roce 2013 na PC v rámci digitální distribuce a bude vlajkovou lodí tohoto studia, které se chce zaměřit výhradně na tituly pro jednoho hráče. A to, že nemluví do větru vám asi potvrdí i první trailer.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články