Zbylí zakladatelé Beat Games opouštějí studio
zdroj: Beat Games

Zbylí zakladatelé Beat Games opouštějí studio

1. 3. 2024 16:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

České studio Beat Games snad není třeba představovat. Jeho tři zakladatelé Ján Ilavský, Vladimír Hrinčár a Jaroslav Beck společně dobyli svět jedinou hrou – rytmickou záležitostí Beat Saber, jednou z nejstahovanějších a nejúspěšnějších her pro virtuální realitu.

Netrvalo ani moc dlouho, než Beat Games přišlo o svou nezávislost a skončilo koncem roku 2019 pod křídly Mety. Tehdy jeho spoluzakladatelé setrvali. Ale loni v květnu se první z nich, hudební režisér Jaroslav Beck, rozhodl, že je na čase se posunout, jelikož nejradši ze všeho začíná a posouvá projekty, což mu Beat Saber už nenabízel.

Nyní se k němu přidávají jeho dva zbylí kolegové-spoluzakladatelé. Svůj odchod na Facebooku oznámil kreativní ředitel Ján Ilavský, který zároveň přiznal, že měl dlouho problém svému týmu věřit a neustále kontroloval a předělával nejrůznější detaily, protože byl zvyklý pracovat sólo.

Teď už týmu důvěřuje, je hrdý na to, jakou vytvořili hru a kolik pro ni stvořili písniček a dodatečných funkcí. Láká i na budoucnost, protože Beat Saber je podle něj pocitově prý stále na začátku.

A důvod odchodu? Vlastně podobný jako v případě Becka. Ilavský se chce vrátit k tvorbě inovativních her. „Herní průmysl je náročné místo a nemůžu být vděčnější za všechny zkušenosti, které jsem získal, a úžasné lidi, které jsem po cestě potkal,“ uzavírá své rozloučení Ján Ilavský.

Svůj odchod, pro změnu na sociální síti X, oznámil i šéf studia Vladimír Hrinčár, který jen poděkoval celému týmu a popřál hře do budoucna vše nejlepší.

Připomeňme, že dvojice ještě před svým velkým úspěchem s Beat Saberem zaznamenala nemalý úspěch v rámci studia Hyperbolic Magnetism s mobilní plošinovkou Chameleon Run, která rovněž vynikala originalitou.

Nabízí se otázka, zda se teď tvůrci opět spojí a časem se od nich dočkáme nějakého nového projektu, který znovu dobude svět, nebo si každý půjde svou vlastní cestou.

Nejnovější články