České studio Beat Games opouští hudební režisér Jaroslav Beck
zdroj: Foto: Facebook/Jaroslav Beck

České studio Beat Games opouští hudební režisér Jaroslav Beck

19. 5. 2023 15:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jedno z nejúspěšnějších českých studií Beat Games, které stojí za globální senzací Beat Saber pro virtuální realitu, opouští po šesti letech spoluzakladatel a hudební režisér Jaroslav Beck. Oznámil to na sociálních sítích.

„Když se ohlédnu za cestou Beat Saber, musím se pořád štípat, že nejde o sen. Ve třech lidech jsme v Praze založili studio a vydali hru, která se nečekaně stala jednou z nejúspěšnějších her pro virtuální realitu. V roce 2019 nás koupila meta. Beat Saber nalákal k novému způsobu objevování hudby miliony lidí po celé planetě a ukázal možnosti VR největším světovým interpretům,“ vzpomíná Beck na cestu, kterou Beat Games k dnešnímu dni absolvovalo.

Jenže každá cesta má svůj cíl a šéf hudebního vývoje cítí, že do toho svého s Beat Saberem právě dorazil. „Nejvíce mě baví začínat a posouvat projekty. Beat Games jsou největším studiem v České republice, a i přesto, že to pro mě bylo velmi těžké rozhodnutí, mám pocit, že svou úlohu jsem splnil: Nastartovat a urychlit. Je čas, abych vystoupil ze své komfortní zóny a pustil se do něčeho nového,“ vysvětluje spoluzakladetel Beat Games.

Než se však Jaroslav vrhne do dalšího komerčního projektu, chce nějakou dobu konat dobré skutky. Spouští totiž nadaci Giving Beck, která má za cíl dostat do škol a sirotčinců nástroje pro hudební produkci, aby měli mladí lidé snazší přístup k tvorbě muziky. Na odstartování projektu použije část peněz, které mu Beat Saber vydělal s tím, že pilotní program má začít v horizontu několika měsíců.

Nejnovější články