Zaleťte si do Austrálie. Nádherný Microsoft Flight Simulator dostává další balíček obsahu zdarma
zdroj: Foto: Microsoft

Zaleťte si do Austrálie. Nádherný Microsoft Flight Simulator dostává další balíček obsahu zdarma

2. 2. 2022 8:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Existuje krásnější hra než Microsoft Flight Simulator? Asi záleží na tom, jestli preferujete pixel art, estetiku fantasy nebo třeba anime, ale pokud máte ze všeho nejradši skutečný svět, odpověď musí znít: „Ne, ani náhodou!“ Opět se nám to potvrzuje v novém traileru, jímž vývojáři ze studia Asobo vítají update, který do hry přidává vylepšenou Austrálii.

World Update 7, stejně jako jeho šest starších sourozenců, všem majitelům zdarma přináší nové aktivity, modely, letiště, přírodní pamětihodnosti i naprosto nádherně vymodelovaná města. Jen se podívejte na nový trailer, ze kterého přecházejí oči – a díky doprovodné muzice i uši:

zdroj: Microsoft

Na kontinent obřích pouští a mrňavých, ale o to nebezpečnějších zvířátek jste se mohli vydat už v minulosti. Microsoft Flight Simulator se koncem roku 2020 prokázal být technologickým zázrakem, když pomocí mapových podkladů Bingu vymodeloval celý svět, nad nímž jste mohli létat dle libosti. Až postupně přidávané updaty, vždy cílené na konkrétní lokalitu, ovšem dokreslují ne vždy úplně přesná strojová data a vytvářejí skutečně dechberoucí zážitek.

Nechci tady Microsoft Flight Simulatoru dělat neplacenou reklamu, je pravda, že ne každého bude bavit relativně bezcílně poletovat mnoho kilometrů nad krajinou, když u toho nemůžete ani nikoho vybombardovat po vzoru série Ace Combat, ale i tak: Na cestovatelský relax si neumím představit moc lepších nástrojů, možná ještě leda tak oba české fenomény Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator.

Příští, březnový update Microsoft Flight Simulator mimochodem obohatí o vylepšenou verzi Pyrenejského poloostrova a ještě letos bychom měli dostat poněkud nečekané rozšíření založené na filmu Top Gun. Každopádně, pokud se nebojíte se výšek a k tomu si třeba ještě předplácíte Game Pass, přeju vám šťastný let k protinožcům.

Nejnovější články