Xbox Cloud Gaming je konečně k dispozii i na iOSu
zdroj: Microsoft

Xbox Cloud Gaming je konečně k dispozii i na iOSu

29. 6. 2021 15:29 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Microsoft učinil další krok ke zpřístupnění své streamovací služby Project xCloud pro co nejširší spektrum zákazníků. Nově ji mohou využívat všichni předplatitelé služby Xbox Game Pass Ultimate na PC s Windows 10 a mobilních zařízeních s operačním systémem iOS skrz webový prohlížeč, a to ve 22 zemích světa včetně té naší.

Xbox Cloud Gaming je nyní také poháněn technologií z Xboxu Series X, která má dle slov Microsoftu výrazně vylepšit uživatelský zážitek. Díky němu má streamovaný obsah kratší nahrávací časy a plynulý framerate. Pro dosažení konzistentního výkonu na co nejširší paletě zařízení se obsah streamuje v 1080p při 60 FPS. Microsoft má nicméně v plánu službu stále vylepšovat.

Výhodou je, že i při streamování máte k dispozici své uložené pozice a můžete hrát s přáteli, kteří jsou aktuálně třeba doma na PC či Xboxu. Celá řada her má navíc už k dispozici vlastní dotykové ovládání, platí to například pro Yakuza: Like a Dragon, Hellblade: Senua's Sacrifice, Minecraft Dungeons či padesátku dalších titulů.

Xbox Cloud Gaming nemá momentálně kvůli pravidlům Applu na iOSu svou dedikovanou aplikaci, i tak si ale můžete uložit odkaz ve formě ikony na plochu. Užívání služby je velmi intuitivní a nutno říct, že během dnešního testování fungovaly všechny zkoušené hry až překvapivě dobře.

Nejnovější články