Vzhůru do průzkumu galaxie ve strategii Endless Space
zdroj: tisková zpráva

Vzhůru do průzkumu galaxie ve strategii Endless Space

2. 5. 2012 18:18 | Novinky | autor: levis |

Kdysi pracovali na sériích Battlefield, strategii R.U.S.E. či sérii Heroes of Might & Magic, dnes si říkají Amplitude Studios. Sebranka bývalých vývojářů z UbiSoftu a EA pracuje na 4X vesmírné strategii Endless Space, zasazené do fiktivního sci-fi univerza, jehož historie se datuje miliony let nazpět.

Hráč tu bude odkrývat pozůstatky starobylé civilizace, která za sebou nechala spoustu cenných artefaktů. Autoři slibují vyváženou obchodní, válečnou i diplomatickou část. Do všeho budou moci v průběhu vývoje hry (momentálně se blíží betaverzi) mluvit členové hráčské komunity, na níž prý vývojáři mimořádně dají.

V Endless Space se zhostíte jedné z osmi civilizací, navštívíte stovky hvězdných soustav (včetně lokací za tajemným Prachem), zavítáte na desítky různých typů planet a budete si najímat hrdiny, které hra roztřídila do pěti kategorií. V soubojích se bude přepínat mezi tahovým a real-time módem, přičemž v klidnějších pasážích hry si budete moci přizpůsobovat podobu i výzbroj své lodi.

Hra slibuje také multiplayerový mód, v němž budete bojovat až se sedmi hráči naráz. Endless Space vám povolí se připojovat do již rozjetých her a tvořit online aliance podle toho, s kým se zrovna budete chtít dát dohromady.

Endless Space vyjde příští rok pro PC a Mac OS X, přičemž další informace o hře najdete na homepage.

Nejnovější články