Vyzkoušejte si demo chystané magické akční adventury Forspoken
zdroj: Square Enix

Vyzkoušejte si demo chystané magické akční adventury Forspoken

9. 12. 2022 15:40 | Novinky | autor: Pavel Makal |

I když jsou různá odhalení i nové trailery samozřejmě fajn, ty nejpříjemnější momenty herních akcí patří oznámení, že ta či ona hra, případně aspoň její demo, je v tuto chvíli k dispozici k vyzkoušení. Během nočního přenosu k něčemu takovému došlo dvakrát, nejprve v rámci oznámení mobilní verze indie pecky Vampire Survivors, podruhé pak s odhalením demoverze akční adventury Forspoken.

Ta měla původně vyjít už letos na jaře a následně nestihla ani podzimní termín. Současné datum vydání si vydavatelství Square Enix stanovilo na 24. leden příštího roku. Už nyní si ale majitelé PlayStationu 5 mohou zahrát krátké demo, ze kterého si lze udělat slušnou představu o samotné hratelnosti.

Osobně už jsem si ukázku stihl aspoň na chvíli vyzkoušet a své dojmy bych označil za „opatrně pozitivní s výhradami“. Rozhodně chci pochválit magický parkour, tedy pohyb po mapě, který má ten správný feeling bleskurychlého překonávání vzdálenosti. 

Graficky hra vypadá solidně, nabízí tři režimy zobrazení (Quality, Ray-Traced a Performance), přičemž si v každém z nich na odpovídajících displejích můžete zapnout 120Hz režim, díky kterému je i jinak nepříliš plynulý Quality mód v pohodě hratelný. 

Poněkud rozpačitý jsem ale z uživatelského rozhraní, které rozhodně není dokonale intuitivní a přepínání kouzel v akci chce trochu cviku. Magie v kombinaci s parkourem vypadá velmi efektně, kouzel bude zjevně dostatek a navíc je třeba vybírat, na jakého nepřítele vyberete jaký druh čarování pro dosažení co největší efektivity.

Velkou obavu mám z mluvícího náramku, který v některých situacích zní jako Jerry Smith z populárního seriálu Rick a Morty, což znalci jistě nebudou považovat za výhodu. Nakonec pro mě bude zřejmě nejdůležitější příběh, respektive motivace, která mě ve zjevně obrovském světě plném možností a aktivit bude hnát kupředu.

Moje prognóza je, že Forspoken sice dopadne dobře, na konci příštího roku na něj ale moc vzpomínat nebudeme.

Nejnovější články