zdroj: Ubisoft

Vývojářský deníček rozebírá detaily blížících se Settlerů

19. 1. 2022 14:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft před pár dny udělal radost milovníkům budovatelských strategií, když ze zapomnění vytáhl nový díl legendární série The Settlers. Stejnojmenné pokračování bylo původně oznámené jako očekávaný strategický titul pro rok 2019, místo toho se po něm tehdy slehla zem. Nakonec překvapivě vyjde už za dva měsíce a vývojáři teď poodhalují detaily o náplni hry.

Vývojářský deníček je vedle monologů vývojářů vyplněný mnoha záběry ze hraní, takže se můžete pokochat malebnou grafikou a nádhernými ruinami, které pro vás budou představovat jistou výzvu, po jejímž splnění vás hra adekvátně odmění. Tvůrci zdůrazňují, že tady nejde o žádnou historičnost, ale zcela přiznané fantasy, proto se nelekejte nadpřirozených prvků.

Na sólisty čeká propracovaná příběhová kampaň točící se okolo frakce Elari, ale v ostatních módech budete moct hrát i za zbylé dvě frakce Maru a Jorn. Každá je něčím unikátní - Elari stavějí bytelnější budovy a nejrychleji naleznou nové zdroje, Maru vynikají v obchodu a budování obranných mechanismů, zatímco Jorn jsou zaměření na útok.

Kromě spojenců a nepřátelských frakcí se na mapě vyskytují i neutrální bandité, takže o bojování, v němž máte nad různými jednotkami plnou kontrolu, vážně nebude nouze. Co se herních režimů týče, počítejte se zmíněnou kampaní, skirmishem proti jiným hráčům i AI, chybět nebudou ani výzvy pro nejzkušenější hráče.

Závěrečná část videa se věnuje tvorbě světa a grafické stránce, což už nechám na vašem vlastním objevování. The Settlers vyjdou pouze na počítačích 17. března.

Nejnovější články