Vychází remasterovaná verze kultovní střílečky Kingpin
zdroj: Interplay

Vychází remasterovaná verze kultovní střílečky Kingpin

7. 12. 2023 13:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Remasterovaná verze kultovní klasiky Kingpin z roku 1999 s podtitulem Reloaded je konečně tady. Konečně proto, že jsme na hru čekali už od roku 2020 a sami tvůrci přiznávají, že vývoj jednoduchý rozhodně nebyl. Vylepšená verze Kingpina přináší nejen trochu hezčí a čistší grafiku, ale také řadu drobných vylepšení, nový systém úkolů a textury ve vysokém rozlišení.

Vývoj Kingpin: Reloaded byl poznamenám značnými problémy, především kvůli ztrátě původního zdrojového kódu. Vývojáři tak museli najednou dělat komplet novou technologickou základnu postavenou na Unity.

Vývojáři ze Slipgate Ironworks přesto všechny značné překážky překonali a dodali i několik novinek v čele s režimem Hardcore, který se vám odemkne po dohrání, výrazně lepší seznam úkolů a nově tu jsou k mání také uživatelská rozhraní pro zbraně a dialogy.

Kingpin: Reloaded nejen zachovává, ale také obohacuje podstatu původní hry. Obsahuje soundtrack od Cypress Hill a drsnou hratelnost nijak necenzuruje, takže se nemusíte bát, že by vám někdo všechny ty nadávky, násilí a krev ze hry vymazal. Jen je nutné upozornit, že na Steamu se remaster netěší velké oblibě. Ze 157 recenzí hodnotila pozitivně zhruba jen čtvrtina uživatelů. 

V současné době je Kingpin: Reloaded je k dispozici na PC, přičemž dostupnost na konzolích je v tuto chvíli s otazníkem. Hra byla testována ale i na Steam Decku, kde zatím čeká na oficiální ověření. Plány na podporu Maců a Linuxu se zvažují v závislosti na různých technických faktorech. Kingpin: Reloaded je k mání za v přepočtu zhruba 485 korun.

Nejnovější články