Vrací se legendární Metal Wolf Chaos s americkým prezidentem v obřím mechovi
zdroj: tisková zpráva

Vrací se legendární Metal Wolf Chaos s americkým prezidentem v obřím mechovi

19. 6. 2018 11:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mech America Great Again. To je slogan obživlé legendy Metal Wolf Chaos od From Software, která se s přízviskem XD vrací coby HD remaster pro moderní systémy. Naprosto praštěný příběh o americkém prezidentovi, co se ve svém osobním mechovi za doprovodu bizarních hlášek vydává zachránit Spojené státy před mocichtivým viceprezidentem, se tak už letos dostane ke všem, kdo ho před 14 lety minuli.

Původní MWC je někdy označován jako „nejameričtější hra všech dob“, a kdo o tom pochybuje, ten se může podívat na tenhle seznam pamětihodných citátů. „SUCK ON MY MISSILE PUNCH!!“ Akční a extrémně explozivní cestu Amerikou si každopádně nově užijete ve 4K s lepším ovládáním a novým systémem ukládání.

I když, abych byl taky trochu kritický: vizuální vylepšení není bůhvíjaké. Přijde mi, že textury by klidně mohly být kvalitnější, aniž by se moderní počítače a konzole zakuckaly. Remaster pochopitelně vypadá výrazně lépe než originál, ale dech asi nikomu nevyrazí.

zdroj: Archiv

Ovšem i tak je třeba poplácat po zádech jak původní vývojáře From Software, které znáte díky Dark Souls nebo Bloodborne, tak svérázné vydavatele Devolver Digital. Jsem si jistý, že Metal Wolf Chaos XD (i samotný název je prostě vynikající) udělá radost všem, kdo si tuhle hru vydanou exkluzivně v Japonsku na původní Xbox kdysi nemohli zahrát. A třeba srazí cenu původní verze na eBayi, kde se dnes prodává za stovky dolarů.

Remaster by měl na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyjít ještě letos, a pokud chcete, už teď si ho můžete přidat na Steamu do seznamu přání.

Metal Wolf Chaos XD zdroj: tisková zpráva Metal Wolf Chaos XD zdroj: tisková zpráva Metal Wolf Chaos XD zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články