zdroj: Nightdive Studios

Veteráni z Nightdive remasterují střílečku Star Wars: Dark Forces

25. 8. 2023 13:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Remakům a remasterům studia Nightdive zdánlivě není konec. Po výborném System Shocku, špičkovém Quake II a nedávno oznámeném remasteru Turok 3 se ještě letos dočkáme vylepšené kultovní střílečky z předaleké galaxie Star Wars: Dark Forces. Na oznamovací trailer se můžete podívat výše.

Dark Forces byly ve své době srovnávány s legendárním Doomem. Šlo o vůbec první FPS ze světa Hvězdných válek a technologicky v mnohém pradědečka stříleček předčila. Hra disponovala volným rozhlížením nahoru a dolů a dokázala vykreslovat několikapatrové úrovně.

Remaster dostane příkladnou oprašovací péči v proprietárním enginu KEX, na kterém běží například remastery prvních dvou Turoků, Blood nebo Doom 64. To znamená, že si potírání galaktického impéria užijeme ve 120 snímcích za vteřinu, 4K rozlišení a pokročilém 3D vykreslování. Chybět nebude podpora ovladačů, achievementy a restaurovaný obsah, který se do původní hry nedostal.

Star Wars: Dark Forces Remastered by měl být zkrátka dalším příkladným probuzením odpočívající legendy. Ostatně tak, jak to v Nightdive Studios umí. Nejde sice o remake, na kterém pracuje například grafik Obsidianu, Jason Lewis. Na druhé straně ale u impozatní předělávky na Unreal Enginu 4. generace není vůbec jisté, že bude kdy dokončena nebo nedej bože ke stažení. Lewis totiž nedostal požehnání vlastníků práv.

Hra vyjde ještě letos na PC, PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series X/S a Nintendu Switch. 

Nejnovější články