Ve westernové strategii Bounty Train stavíte a bráníte svůj vlak
zdroj: tisková zpráva

Ve westernové strategii Bounty Train stavíte a bráníte svůj vlak

22. 7. 2015 17:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jednoduchý nápad a tak lákavé provedení. Další z rogue-like her, které vychází z principu, kdy si něco postavíte, obsadíte posádkou a následně píšete ve více či méně otevřeném světě své příběhy, se jmenuje Bounty Train a rázem se vyšvihla do popředí mého zájmu. Princip je prostý. Jste na divokém západě, v Americe 60. let 19. století, po vlacích jdou desperáti, indiáni a kdoví, kdo ještě a tak se musí provozovatelé hodně otáčet, aby jejich vagony nekončily v plamenech a zboží v cizích rukách. A právě takovým provozovatelem se stáváte i vy.

Postavíte tak svůj vlak z několika různých typů vagónů, poskládáte jeho posádku z unikátních postav, kdy někdo bude dobrý pro řízení, jiný má po ruce přesnou pušku a jiný třeba dva šestiraňáky, naplánujete si trasu a pak nakoupíte zboží a budete doufat, že na celé cestě nejen, že nezemřete, ale také vyděláte.

Starat se tak musíte o spoustu věcí. Vlak i dráha musí být v dobrém stavu, posádka musí být dobře placená a hlavně početně dostatečná. Vagóny musí odpovídat nákladu a také trati, protože třeba nedokážete na exponovaném prostoru bránit příliš dlouhou soupravu. Nu a taktéž musíte bojovat v okamžicích, kdy po vás jdou desperáti. Ve hře je navíc několik frakcí, které k vám mají rozdílný přístup a celou hru prostupují reálné historické události, přičemž svými činy možná trochu pozměníte chod dějin a třeba ani toho Lincolna nezastřelí.

Bounty Train chystá malý tým Corbie Games Limited a vydává ji Daedalic. Ten navíc naplánoval na 17. srpna spuštění early accessu, přičemž plné verze hry pro PC a Mac se dočkáme koncem roku. Tak já už si jdu pomalu plánovat ten nejdokonalejší obrněný vlak s tou nejostřílenější posádkou. Snad nebude brzy nejrozstřílenější.

zdroj: Archiv

Nejnovější články