Bounty Train

Bounty Train

Články

Ve westernové Bounty Train musíte vylepšovat vlak, posádku i její vybavení

Cítím, že se ve vodách early accessu chystá další solidní mix strategie a RPG, navíc z atraktivního westernového prostředí. Dokazuje to i trojice videí, která doprovází vydání betaverze 0.5 a která především ukazuje některé herní prvky v detailnějším pohledu. Připomenu, že Bounty Train vám dá do rukou správu vlaku, který křižuje Spojenými státy 19. století, což s sebou nese jistá rizika. Proto potřebujete mít co nejlepší posádku s co nejlepší výbavou. Jenže tahle hra je o byznysu a tak si musíte na všechno pěkně vydělat.

Westernová strategie Bounty Train vysvětluje fungování místního vlaku

Spojíte western, správu vlastního cestovního prostředku a ekonomickou strategii a dostanete Bouty Train. Tenhle malý, ale velmi nadějně vyhlížející titul už se nachází v early accessu a může tedy základní pilíře hratelnosti předvést v názorném videu. Připomenu, že v Bounty Train se stáváte šéfem železniční společnosti, která se živí transportem lidí a zboží. Jelikož se ale nacházíte na východě divokého západu, můžete čekat desperáty, kteří se vás snaží okrást či indiány, kteří se vás snaží zlikvidovat.

Ve westernové strategii Bounty Train stavíte a bráníte svůj vlak

Jednoduchý nápad a tak lákavé provedení. Další z rogue-like her, které vychází z principu, kdy si něco postavíte, obsadíte posádkou a následně píšete ve více či méně otevřeném světě své příběhy, se jmenuje Bounty Train a rázem se vyšvihla do popředí mého zájmu. Princip je prostý. Jste na divokém západě, v Americe 60. let 19. století, po vlacích jdou desperáti, indiáni a kdoví, kdo ještě a tak se musí provozovatelé hodně otáčet, aby jejich vagony nekončily v plamenech a zboží v cizích rukách. A právě takovým provozovatelem se stáváte i vy.