Ve střílečce Deathgarden se stanete nezastavitelným lovcem nebo rychlou kořistí
zdroj: tisková zpráva

Ve střílečce Deathgarden se stanete nezastavitelným lovcem nebo rychlou kořistí

4. 4. 2018 13:52 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vybalancovat asymetrický multiplayer musí být zdlouhavá a složitá práce. Jeden rád hraje za lovce, který dusá krajinou a střílí svým kulometem po křehoučké kořisti. Druhý se zase mnohem snáz vžije do role hbitého chlapíka s lukem, jehož nejlepšími kamarády jsou ticho, opatrnost a utajení. Ale jak zařídit, aby lovec nebyl příliš silný a aby kořist neutíkala příliš snadno? Brzy uvidíme, jestli to onlinovka s miloučkým názvem Deathgarden vyřešila k všeobecné spokojenosti.

V podstatě to zní jako minulý projekt stejného studia, Dead by Daylight, akorát se střelnými zbraněmi. V zahrádce smrti ovšem nevypadá děsivě jen terminátor, ale i jeho maskovaní protivníci. Přitom nejde o žádné mimozemšťany, ale o lidi – fikční pozadí hru prezentuje jako ten nejoblíbenější gladiátorský sport na zeměkouli, zkrátka takové nevyrovnané Hunger Games.

zdroj: Archiv

S tím se pojí nepříliš překvapivá snaha tvůrců vyvinout hru, která se nejen dobře hraje, ale na kterou se zároveň dobře dívá. Můžete se vsadit, že diváci budou mít k dispozici možnosti, jak zápas ovlivnit a být v kontaktu se soutěžícími, protože být v první desítce na Twitchi je lepší marketing, než kdybyste si pronajali všechny reklamní bloky v epizodě Ordinace v růžové zahradě.

Pro ty nejnedočkavější zvědavce si autoři ze studia Behaviour Digital připravili uzavřenou alfaverzi, na kterou se můžete přihlásit skrz oficiální stránky. Zatím to vypadá, že se Deathgarden chystá pouze na PC, ale kdo ví, jak to nakonec dopadne. Nezbývá než tiše čekat na další podrobnosti jako trpěliví lovci.

Nejnovější články