Ve Farming Simulatoru 22 bude z polí potřeba odklízet i kamení
zdroj: Foto: Giants Software

Ve Farming Simulatoru 22 bude z polí potřeba odklízet i kamení

30. 8. 2021 16:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Giants Software vydalo v rámci Gamescomu půlhodinové komentované záběry z hraní blížícího se Farming Simulatoru 22 a je vážně nač se těšit. Nový ročník začíná stále víc působit jako větší evoluční skok, než jakým byl předchozí díl, což je jedině dobře, protože série se jinak příliš rychle nevyvíjí.

Video začíná ukázkou sklízení vinných hroznů, s čímž souvisí několik nových strojů počínaje samotným sklízečem přes speciální valník až po minitraktůrek, který se vejde mezi jednotlivé řady rostlin, a může je tak ochránit rozstřikem chemie, případně s pomocí přední řezačky rostliny úplně zlikvidovat (hrozny není potřeba neustále sázet, jelikož na jednom keříku rostou neustále).

Dále jsme svědky převozu hroznů do míst, kde se z nich vymačká šťáva. Ta se následně objeví na paletě, kterou si s pomocí ještěrky naložíte na vlek tažený pickupem a aby vám paleta při dalším převozu necestovala sem a tam, ukotvíte ji upínacím popruhem. Pak už jen stačí prodat hotový produkt do obchodu za lepší peníze než samotné hrozny.

Tvůrci prokládají záběry z farmaření ukázkami grafických vylepšení: Jde o 3D povrchy domů, nové částicové efekty, změny povrchu polí a podobně. S tím souvisí další dosud zatajovaná novinka, a to konkrétně kamení.

Při kultivaci polí a jejich orání se může stát, že se na povrch vyhrabou kameny různých velikostí. Když přes ně pak přejedete třeba sečkou, bude se rychleji poškozovat a nezbyde vám než navštívit servis. Jde to ale řešit i jinak. Můžete si totiž pořídit nový stroj, který vám s odstraněním kamení pomůže a sesbírané kameny navíc můžete prodat.

Farming Simulatoru 22 tedy detaily rozhodně nechybí a zdá se, že nás čeká opravdu dobrý ročník. Doufejme, že zdání neklame a na podzim skutečně dostaneme vytříbenou farmařící simulaci. Zahrajeme si ji na PC, PlayStationu 4 a 5, Xboxu One a Series X|S a Stadii od 22. listopadu.

Nejnovější články