Valhalla Hills chce být novodobými Settlers ve vikinském prostředí
zdroj: tisková zpráva

Valhalla Hills chce být novodobými Settlers ve vikinském prostředí

21. 7. 2015 12:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Další malý projekt z německých luhů a hájů oznámil Daedalic Entertainment, který zastřešuje nový projekt malého týmu Funatics jménem Valhalla Hills. Ta se, jak název naznačuje, točí kolem vikinského prostředí a stylizace, která na sebe ovšem bere poněkud parodický styl, v němž nechybí rohaté přílby. Žánrově jde o ryze budovatelskou strategii ve stylu Settlers 2, ke kterým se ostatně i tvůrci odkazují. Není divu, protože na Valhalla Hills pracuje Thomas Häuser, někdejší šéf designu právě druhých Settlerů.

Samotný tým Funatics ale nepatří mezi velké hvězdy na strategickém nebi. Ačkoliv existuje od roku 1998, po letech dobrých strategií, kdy přinesli třeba Cultures, přišlo období spíše tvorby malých, lokálních projektů, konverzí a jejich vlastní výrobů z posledních pěti let představují ryze multiplayerové tituly Panzer General Online, UFO Online a Cultures Online.

Valhalla Hills bude disponovat několika triky v rukávu jako je procedurálně generované horské prostředí a rogue-like mechaniky, přičemž vizuálně se hra opírá o Unreal Engine 4. Prohlédnout si můžete první obrázky, trailer zatím k dispozici není. Na detailnější představení hry ale nebudeme muset čekat dlouho, protože early access bude spuštěný 24. srpna, přičemž plná verze hry vyjde koncem roku.

Carsten Fichtelmann, zakladatel Daedalicu říká: „Funatics a Daedalic vytvořili svazek, který byl zpečetěný v hrdinských síních Valhally – dva tvůrčí pilíře spolu pracují na jedné hře, což znamená, že hráči mohou od Valhalla Hills čekat velké věci. Jsme velmi hrdí na to, jak se naše hra formuje a nemůžeme se dočkat, abychom ji ukázali světu.“

Nejnovější články