V Symphony Worlds se hudba stane vaším světem i zbraní
zdroj: tisková zpráva

V Symphony Worlds se hudba stane vaším světem i zbraní

8. 6. 2015 16:19 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Empty Clip Studios u nás naposledy zabodovali s hudební střílečkou Symphony, jejíž kvality vám v recenzi shrnul Adam. Nyní se tým vrací a vstupuje do stejné, hudební, řeky, ovšem s mnohem většími ambicemi. Jejich nový titul nese název Symphony Worlds a z ryzí střílečky se proměňuje v akční strategii s procedurálně generovanými světy, které se odvíjejí od hudby, jíž si ve hře pustíte. Nicméně nejen, že budou světy vytvářené dle vaší hudby, to bude i vaše strategie a schopnosti.

Jednotlivé planetky jsou stvořeny vaší hudbou a na každé z nich se objeví démonický nepřátel. Planety mají kompletní „životní prostředí,“ přičemž zde funguje počasí, střídání noci a dne, které běží v dvouminutovém cyklu a každý polygon planetek je procedurálně vytvořen a zároveň je zničitelný. Symphony Worlds jde dokonce tak daleko, že se střela, kterou minete, může po drobné orbitě vrátit. Navíc každá z planet bude unikátní, protože se vytvoří na základě vaší hudby.

Co se týče boje, ačkoliv půjde i o vaše reflexy, klíčové prý bude použití hudby. Tvůrci zatím přesně nespecifikovali, jak přesně bude jejich systém fungovat, ale naznačují, že pro jednotlivé taktiky bude určující žánr. Chcete-li se dostat z problémů, máte pustit nějaký heavy metal, potřebujete-li zalesnit prostor, je čas na klasickou hudbu. Hudba bude ovlivňovat vše – cyklus noci a dne, vegetaci, počasí i skladbu terénu. Více napoví trailer. Empty Clip Studios plánují v létě spustit kickstarterovou kampaň a samotnou hru vydat začátkem příštího roku na PC, Mac a Linux.

zdroj: Archiv

Nejnovější články