V neo-noirovém RPG Living Dark má každý váš krok dopad na ostatní obyvatele města
zdroj: tisková zpráva

V neo-noirovém RPG Living Dark má každý váš krok dopad na ostatní obyvatele města

13. 12. 2017 10:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Říká vám něco název RocketWerkz? Jedná se o novozélandské studio, které si před pár lety založil Dean Hall, slavný tvůrce módu DayZ pro Arma 2. Jeho první projekt Ion byl bohužel k letošnímu roku zrušen, načež studio oznámilo vesmírný simulátor Stationeers, který mimochodem právě dnes spouští early access na Steamu. Ale kromě toho se v kancelářích potají kutí ještě jeden ambiciózní titul – neo-noirové RPG Living Dark s důrazem na hráčem vytvářený příběh.

Z jediného videa zatím nemůžeme soudit, zda půjde o RPG z pohledu třetí osoby, FPSko nebo třeba i top-down či izometrii. Jedním si však můžeme být absolutně jistí. Nově spuštěná oficiální stránka hry nejednou vystihuje dopad hráčových rozhodnutí na živoucí svět kolem něj a velkou míru svobody.

Ve futuristickém městě Vox se zhostíte zatím nespecifikovaných rolí, jimiž formujete historii i budoucnost životů zdejších obyvatel. Velký důraz je kladen na společenské vztahy. Je jen na vás, z koho si uděláte přítele a z koho nepřítele. Zda budete bojovat za své přátele, za vybranou frakci nebo zda budete vlkem samotářem.

zdroj: Archiv

V každém případě si všichni pamatují vaše skutky a podle toho dále jednají. Reakce světa jsou přitom procedurálně generované, čímž se zajišťuje unikátní zážitek při každém rozehrání hry. Nejedná se sice o roguelike, ale když hru dohrajete (zdárně nebo nezdárně, ať už to znamená cokoliv), můžete začít úplně novou, nebo se vrátíte do té předchozí z jiné perspektivy.

Znamená to snad, že si jednou vyzkoušíte život dealera drog, zatímco podruhé budete pracovat pro protidrogové oddělení? To by jistě nebylo špatné, ale Living Dark je zastřena tolika tajemstvími, že si netroufám ani tipovat.

Proč se například ujímáte detektivní práce? A proč hackujete čipy s uloženými osobními informacemi místních obyvatel? Odpovědí se nabízí spousta a jsem vážně zvědavý, co z toho nakonec vyleze. Living Dark zatím nemá oznámené žádné datum vydání ani podporované platformy.

Living Dark zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články