V létě dorazí slibně inovované pokračování Project CARS 3

4. 6. 2020 10:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na samotném začátku roku 2019 tvůrci ze Slightly Mad Studios prozradili, že pracují na již třetím díle závodní simulace Project CARS. A teprve teď jsme se dočkali plnohodnotného odhalení hry s trailerem, pár obrázky, ale hlavně velmi zajímavými informacemi o novinkách dalšího dílu.

Přes dvě stovky licencovaných vozidel různých závodních tříd a víc než 140 světových okruhů jsou sice fajnová čísla, ale v dnešní době už nejde o nic vyloženě ohromujícího. V případě Project CARS 3 je mnohem lepší slyšet, že tvůrci od podlahy předělali kariéru.

Jejich záměrem bylo ve hráči vyvolat pocit, že se neustále někam posouvá. Za účast v závodech a samozřejmě na základě vašeho umístění budete vedle peněz získávat i zkušenosti, které vám odemknou nové události. Nikdo vás nebude nutit do všech. Pokud se vám například nebudou zamlouvat požadovaná vozidla, zaplatíte za přeskočení dané události.

S pomocí zkušeností si odemknete i nová vylepšení vašich aut. Nejde už o prosté zobecněné zvýšení výkonu, protože tentokrát si budete dokupovat skutečné komponenty jako výfuk, tlumiče, nebo celý motor. Auta proto budou rozdělená do skupin podle koeficientu a mělo by být možné odjezdit s jedním vozem většinu kariéry, pokud do něj budete neustále investovat.

Na tomto místě je dobré podotknout, že peníze si vyděláte jenom hraním. Mikrotransakce se vůbec nekonají. V Project CARS 3 bude simulovaných celých 24 hodin dne, budou se nahodile střídat podmínky počasí a vymění se i roční období. Technické změny zahrnují nový model pneumatik, vylepšenou umělou inteligenci, lepší pocit z rychlosti, autentické ťukance a intenzivní bouračky.

Project CARS 3 zdroj: Codemasters

Tvůrci si posvítili i na ovládání hry na gamepadu, které by mělo být mnohem lepší. Skvělá zpráva pro ty, kteří nemají volant. Další změny se týkají multiplayeru, ve kterém rovněž vyděláváte peníze a zkušenosti, čímž se hezky propojuje s kariérou. Matchmaking bude založený na vašem skillu, objeví se módy jako Quick Play, Custom Lobby s nastavitelnými podmínkami, Scheduled Event bude plný událostí od vývojářů a v režimu Rivals se představí asynchronní verze multiplayeru.

Project CARS 3 zní opravdu lákavě a do jeho závodů se pustíte už letos v létě na počítačích, PlayStationu 4 a Xboxu One. Ve stejném období vydá stejné studio další závodní hru na motivy filmu Rychle a zběsile zvanou Fast & Furious Crossroads, která zatím nebudí nejlepší dojem.

A připomeňme ještě, že studio Slightly Mad bylo koncem minulého roku odkoupeno společností Codemasters za 700 milionů korun. Rušný rok pro tvůrce Need for Speed Shift, kteří rovněž měli ambice vytvořit vlastní herní konzoli Mad Box. Kde je jí asi konec?

Nejnovější články