V hraném interaktivním filmu Erica netušíte, komu můžete věřit
zdroj: tisková zpráva

V hraném interaktivním filmu Erica netušíte, komu můžete věřit

31. 10. 2017 18:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Počítačové hry, jejichž hlavním tahákem jsou živí herci, se musejí vyrovnávat s určitou přirozenou skepsí způsobenou tituly jako Night Trap, což je pravděpodobně jedna z nejhorších her všech dob. Ale interaktivní film se dá natočit buď hloupě, béčkově a nesmyslně, nebo atmosféricky a promyšleně. Erica, nově oznámená exkluzivita pro PlayStation 4, se rozhodně bude snažit o to druhé, a podle prvního traileru se zdá, že k tomu má slušně našlápnuto.

Velmi se mi zamlouvá, jak je vaše interakce s herním světem nenásilně zapracovaná do obrazu. Erica totiž zdaleka nebude jen o vybírání různých odpovědí a posouvání příběhu tím či oním směrem. Můžete například otáčet stránky knihy nebo utřít titulní hrdince slzu z tváře, a k tomu všemu lze použít systém PlayLink, který vám umožní všechno ovládat na dotykové obrazovce svého smartphonu či tabletu.

Příběh pojednává o mladé ženě bojující s traumatickými vzpomínkami na dětství, kterou dostihla její minulost. Kdesi venku ve tmě se nachází vrah, a starý rodinný přítel věří, že Erica ho (nebo snad ji?) pomůže vypátrat. Jenže všechno se zkomplikuje, když hledaná osoba Ericu kontaktuje a předloží jí svou vlastní verzi pravdy. Komu budete věřit? Odhalíte tajemství? A přežijete vůbec své vyšetřování?

zdroj: Archiv

Erica mi připadá jako mnohem smysluplnější krok filmovým směrem než ten, který předvedl například Quantum Break, pro změnu exkluzivní projekt Microsoftu pro Xbox One a PC. Jen je potřeba doufat, že scénář i herecké výkony budou na odpovídající úrovni a že to celé nedohrajete za půl hodiny. To jsou však předčasné úvahy, protože zatím není známé dokonce ani přibližné datum vydání. Na tenhle thriller si nejspíš nějakou dobu počkáme.

Nejnovější články