Už teď si můžete vytvořit svou finální postavu pro Dragon’s Dogma 2
zdroj: Foto: Capcom

Už teď si můžete vytvořit svou finální postavu pro Dragon’s Dogma 2

8. 3. 2024 13:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fantasy RPG Dragon's Dogma 2 vyjde přesně za dva týdny a nedočkavost je už prakticky nezměrná. Pokud to máte podobně, můžete využít skvělé příležitosti pustit se do tvorby postavy hned teď.

Studio totiž na všech platformách vydalo editor postavy, který si můžete stáhnout zdarma (zabírá jednotky GB). Dovolí vám vytvořit si jak vaší vlastní postavu, tak postavu vašeho hlavního „pawna“, tedy parťáka, který vás bude doprovázet dobrodružstvím.

Dragon's Dogma 2 zdroj: Capcom

A nejlepší na tom je, že takto vytvořenou postavu budete moci použít v plné hře, takže máte luxusní dva týdny na to si vytvořit dokonalého hrdinu či hrdinku a neztrácet tím pak čas po vydání hry.

Editor je opravdu robustní a jelikož hra běží na RE Enginu jako série Resident Evil, nepřekvapí, že postavy vypadají opravdu dobře. Hejblátek parametrů je tu neskutečné množství, ale osobně nejvíc oceňuji příjemně zjednodušenou tvorbu hlavy, což uvítá každý, koho editory postav zase tolik neberou.

Nejprve si totiž zvolíte jednu z 25 předpřipravených hlav, kdy jde především o tvar tváře. Druhý krok vám totiž vybranou tvář představí v devíti variantách vlasové a vousové pokrývky. Opět si jednu vyberete, aby vám poslední krok nabídl dalších devět detailnějších variant vámi navolených voleb.

Takto vytvořenou hlavu můžete použít nebo sami ještě dotvořit či přetvořit nejrůznějšími posuvníky, které řeší snad opravdu vše, co na lidském těle řešit jde. Volíte si tu třeba i postoj – od zakloněného, který z vás udělá namachrovaného borce, po předkloněný, kdy můžete vypadat jako starý dědeček, což by se mohlo hodit třeba na roleplay mága.

Osobně ale oceňuji hlavně intuitivní zjednodušený proces pouhých tří kroků výběru vedoucích k velmi pěknému výsledku. Jakmile budete mít hotovo, stačí už jen vydržet do 22. března, kdy Dragon's Dogma 2 vyjde na počítačích, PlayStationu 5 a Xboxu Series X|S.

Nejnovější články