Už příští víkend se uskuteční československý hackaton GDS Jam
zdroj: GDS

Už příští víkend se uskuteční československý hackaton GDS Jam

30. 10. 2020 14:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Letošní GDS Jam bude vzhledem k obecně panující situaci nepřekvapivě plně digitální. Ale protože i vývoj her je plně digitální, nemůže nějaká pandemie ohrozit konání takové události. Game jamu se můžete zúčastnit ze svých domovů či jiných vhodných prostor a vyzkoušet si vývoj jedné hry od prototypu po finální produkt během jediného víkendu.

Akci pořádá konference Game Developers Session spolu s oborem herní tvorby Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy s podporou hlavního města Prahy. Letos to ale bude v něčem trochu jiné. Pořadatelé se totiž spojili s dalšími dvěma game jamy ze Slovenska – konkrétně s Bratislava Game Jam a Game Days Košice.

Půjde tedy o československý ročník, který bude mít tři vítěze – jednoho českého, jednoho slovenského a jednoho celkového. Téma, kterého se budou jednotlivé vývojářské týmy či jednotlivci muset držet, bude odhaleno až se zahájením GDS Jamu, ke kterému dojde 6. listopadu ústy výkonné ředitelky Global Game Jamu Kate Edwards.

Veškeré snažení skončí 8. listopadu, a pokud se o akci dozvídáte poprvé, stále ještě máte čas se přihlásit přes platformu Itch.io, kde zároveň naleznete bližší informace a pravidla celého eventu. Účastníkům přejeme hodně štěstí a doufáme, že se zrodí alespoň jeden klenot schopný udělat díru do světa. Když to dokázal svého času třeba Superhot, tak proč ne něco tuzemského?

Nejnovější články